pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 19, 2012 6:43 am Lees verder →

EK2012: Oranje: geen team met wel aanvallers van top-niveau maar andere linies van midden-niveau…en kennelijk groot gebrek aan kameraadschap…

Roerdalen – Laten we voorop stellen: dit Oranje had niet verder dan de voorronde mogen komen. Dit Oranje faalde en zat niet als team in elkaar maar bijna als los zand. En in de voorste linies acteerden wereldklasse-spelers, onvoldoende gevoed door een goed draaiende middenlinie waarbij – en het moet hier gezegd – we ook geen defensie op topniveau (meer) hebben.

Met weemoed denk je dan terug aan de het tijdperk Ruud Krol en daarvoor Rinus Israël als rots in de branding de achterlinies superieur bewakend. Belangrijkste kenmerken: optreden en ingrijpen waar dat nodig was. Het geeft immers in dit verband toch te denken dat een bijna-midvoor als Van Persie de achterhoede alsmaar moet assisteren bij het wegkoppen van corners van de tegenpartij. Tegen Portugal moest hij dat tot wel 3 of 4 keer doen… Dat pleit allerminst voor een hechte defensie, die ook individueel keer op keer overklast werd. Niet alleen tegen de Portugezen, maar eerder al door de geraffineerde Duitsers en de stormrammen uit Denemarken.

Individueel zijn veel spelers, vooral in de voorste linie, van top-niveau maar in de aansluiting op de half linies en vooral achterlinies – op keeper Stekelenburg na – zijn er wel goede spelers, maar geen uitstekende, geen topniveau. Meer top-middenklasse dan het hoogste niveau En dat breekt een totaal-team op.

Naast die voetbalkwaliteiten moet er ook de juiste kameraadschappelijke sfeer zijn binnen de hele groep, inclusief de reservespelers. Die was er bij voorgaande toernooien blijkbaar wel en nu ineens niet. Van Marwijk heeft daarvoor onvoldoende kunnen waken en sterker nog, er ontstond, nu blijkt achteraf, een kamp rond de spelende groep en een niet-spelende groep. Die ongezonde rivaliteit zal de komende tijd wel nog beetje bij beetje naar buiten komen maar is dodelijk voor een toernooi-elftal

Zo kun je je ook nog zorgen gaan maken over een plaatsing voor een WK over twee jaar in Brazilië, en zo ja, over een mogelijk succesje daar….. Kortom, Oranje zit in ene crisis en moet met nieuw elan, ook van een coach, uit dat dap proeren te komen…

Rafael van der Vaart verwoordde het misschien nog wel het meest treffend toen hij tegenover het ANP verklaarde: ,,De klik en het gevoel waren er niet binnen de groep”, aldus de reserveaanvoerder van Oranje, die na twee invalbeurten tegen Portugal dan toch een basisplaats had. ,,We zullen allemaal in de spiegel moeten kijken om er achter te komen wat beter moet en beter kan. Dat is nu moeilijk om te zeggen.” Volgens Van der Vaart dreunde de mokerslag die Denemarken in de eerste wedstrijd uitdeelde veel te lang na. ,,Die klap zijn we niet meer te boven gekomen. Dat konden we altijd wel, maar op dit EK niet.” Hij wees ook nog op de sfeer: de slechte resultaten van Oranje zorgden er tevens voor dat de sfeer onderling steeds minder werd. Van der Vaart: ,,Als je verliest, komen irritaties vanzelf naar boven. Dat heeft met mentale tegenslag te maken. Ik ben zelf ook teleurgesteld, maar heb altijd wel geprobeerd daar een positieve draai aan te geven. In de aanloop naar het EK hoopte ik op een kans, maar al snel bleek dat ik die niet zou krijgen. Je kunt dan herrie gaan schoppen, maar dat is niets voor mij.”

Wat dat betreft heeft de Duitse bondscoach Low het thans beter op dit EK in de hand, zo lijkt het. Met ontspannen totaal-voetbal, zoals Oranje dat bij voorgaande toernooien op een WK en ook winnen EK demonstreerde, gaat de Duitse Mannschaft heel ver komen. Het zou me niet verbazen als ze de Europese titel vergaren, met misschien een verrassend Portugal of Spanje op plek 2 of 3. En wat zeggen onze Oranjemannen dan ook nog: “Ziedaar, wij zaten in de zwaarste poule; geen wonder…”.

Maar dat is een veel te goedkoop excuus. En wat Van Marwijk betreft: hij moet eigenlijk ook vertrekken; zijn blazoen is min of meer geschonden, ook al zeggen de Oranjespelers nu dat ze nog steeds achter hem staan. Hij heeft een een zwarte vlek op zijn rapport en dat kun je je in het internationale topvoetbal niet permitteren. Bovendien zal een andere coach veel gemakkelijker nieuw elan kunnen brengen want dat was al voor de huidige bondscoach een schier onmogelijke opgave. Dat was net zo moeilijk als voor het team met twee goals verschil winnen van Portugal, een land waar tegen Nederland in het verleden bijna nooit winst gemaakt heeft, laat staan met twee doelpunten verschil….
JBPosted in: roerdalen