pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 21, 2011 10:43 am Lees verder →

Elektrisch rijden heeft de toekomst: 5 oplaadpalen in gemeente Leudal

Roerdalen/Leudal – Samen met gemeenten, automobilisten en andere partners wil de Stichting E-laad een basisinfrastructuur realiseren van 10.000 openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het is de bedoeling om op deze manier ervaring op te doen met het gebruik en opladen van elektrische auto’s.
Elektrisch rijden heeft de toekomst omdat het schoon en stil is. Als de benodigde elektriciteit ook nog eens wordt opgewekt door middel van duurzame energie zijn elektrische auto’s in de toekomst een goed alternatief als de fossiele brandstoffen opraken en veel te duur worden. Gemeente Leudal ondersteunt daarom het initiatief van E-laad van harte en heeft daarom een vijftal openbare parkeerplaatsen ter beschikking gesteld aan de Stichting om daar laadpalen te realiseren (foto) . Iedereen die beschikt over een elektrische auto en een speciale pas kan van die laadpunten gebruik maken. Een oplaadpunt bestaat uit een aluminium zuil met een stopcontact. Om de auto op te laden hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te worden gestoken. De oplaadpunten zijn herkenbaar aan het bijbehorende verkeersbord (zie foto).

Tijdens de klimaatdag van het Bezoekerscentrum Leudal op 19 juni jl. werd het eerste laadpunt in onze gemeente officieel in gebruik genomen. Het regende om 10 uur zo hard dat wethouder Mart Janssen niet in de spiksplinter nieuwe elektrische auto, bestuurd door Henk Hendriks, kon stappen om gezamenlijk de elektrische oplaadpaal op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer ter hoogte van het centrum officieel in gebruik te nemen. Dat is uiteindelijk later in de ochtend toch nog gelukt, toen het zonnetje zich even liet zien. Het bijzondere van de elektrische auto van Hendriks is dat deze volledig wordt opgeladen door zonne-energie die wordt opgewekt door middel van een zogenaamde ‘suntracker’ die bij hem in de tuin staat.

Ook bij het nieuwe gemeentehuis komt een laadpaal te staan voor elektrische auto’s. Dit laadpunt is net als alle laadpunten voor openbaar gebruik maar het is ook mogelijk dat het gemeentelijk wagenpark in de toekomst daarmee opgeladen gaat worden.Posted in: roerdalen