By november 11, 2011 4:23 pm Lees verder →

Elfde van elfde in Maastricht: De Sjeng 2011 voor Tren Van Enckevort (foto) van Roween heze

RoerdalenMaastricht/Horst – Bij de opening van het Limburgse carnavalseizoen ( vanmorgen 11-11-11) op een afgeladen vol Vrijthof in Maastricht is Rowwen heze-accordeonist Tren van Enckevort uit Sevenum verrast met De Sjeng 2011. De prijs is een hommage aan de naamgever van de Sjeng Kraft Kompenei en bestaat uit een door ABN-AMRO ge sponsord geldbedrag en een beeldje van kunstenaar Ton Wouters.

De Sjeng wordt jaarlijks toegekend aan een beeldbepalende accordeonist uit Limburg. De Sjeng is een oeuvreprijs en als zodanig de opvolger van ’t Sjengske. “Het was echt fantastisch! Zowiezo dat de prijs mij werd toegekend, maar ook om hem uit handen van Beppie (Kraft red.) te mogen ontvangen! Dat allemaal op een afgeladen Vrijthof en – ook heel speciaal – met alle bandleden van Rowwen Hèze erbij… Dat hebben we samen toch maar weer even geflikt”, aldus de accordeonist van Rowwen Hèze in een reactie.

De instelling van de prijs is tot stand gekomen in overleg met de familie Kraft, die jaarlijks op het podium de uitreiking verricht. Wat niet verandert, is de traditie dat de winnaartijdens de11devande11de akoestisch de evergreen ‘Iech bin zoe verleef’ speelt. De prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door Loui Herinx (2008), Peer Heiligers (2009) en Joep Servais (2010).Posted in: Geen categorie