pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 19, 2014 8:11 pm Lees verder →

Enorme hennep-vondst en lab in Koningsbosch en ook arrestatie in Meijel

Roerdalen/Koningsbosch – De politie in Limburg hield vandaag, woensdag acties tegen drugscriminaliteit. Op drie plekken zijn mensen aangehouden en hebben doorzoekingen plaatsgevonden. Dit resulteerde in de beslagname van onder andere hennepstekken en hennepplanten. Ook op andere plekken in Zuid-Nederland vonden acties plaats.

Bij een doorzoeking in een woning in Koningsbosch zijn ruim 10.000 hennepstekken en 250 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast bevond zich in het pand een drukvat bestemd voor de productie van synthetische drugs. De 60-jarige bewoner en zijn partner zijn aangehouden.
In het kader van ontneming is de belastingdienst in kennis gesteld, die beslag legde op het aanwezige voertuig. Ook wordt nog gekeken of de gemeente bestuurlijke maatregelen kan toepassen.

Meijel en Heerlen/Valkenswaard
In zijn woning in Meijel arresteerde de politie een 48-jarige man. Hij wordt verdacht van het verhuren van panden bestemd voor het telen van hennep.
En tot slot is nog een 34-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs opgepakt. Afgelopen zomer deed de politie een inval in een loods aan de Jongmansweg in Heerlen. Hier werd een drugslab – dat in werking was – aangetroffen. Er vonden toen geen aanhoudingen plaats. Uit informatie en nader onderzoek kwam naar voren dat de verdachte hierbij betrokken zou zijn geweest. Leden van het Limburgse ondermijningsteam hebben woensdagochtend de man in zijn woning in Valkenswaard aangehouden. Daar bleek verder ook nog dat in een schuurtje – achter de woning – een kleine hennepplantage aanwezig was.

Ondermijningsteam
De aanhoudingen en doorzoekingen vonden plaats tijdens verschillende integrale acties in Zuid Nederland.
De actie in Limburg werd gecoƶrdineerd door het team Ondermijning en sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiƫn, vergunningen en huisvesting.
Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.Posted in: politie, roerdalen