pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 3, 2015 1:01 pm Lees verder →

Er zijn grenzen…uitleg politie Echt over het staken van een politie-achtervolging: geen cowboygedrag verwacht…

====================================================================================================================
Achtervolging door politie op stropers met nog…staartje

Echt – In de nacht van vrijdag op zaterdag achtervolgde de politie in de omgeving van Echt een personenauto.

De achtervolging startte toen de politie in het Bos en Broek de inzittenden van een auto wilde controleren. De politie had de indruk met stropers te maken te hebben. De auto ging er vandoor en reed hierbij grote stukken zonder licht. De politie werd tijdens de achtervolging gehinderd door een andere auto. Kennelijk hoorden ze bij elkaar. De politie heeft de achtervolging afgebroken omdat de verdachten te grote risico’s namen en daarbij richting centrum Echt reden.

De zaak wordt nader onderzocht. Tijdens de achtervolging werden veel en ernstige verkeersovertredingen gepleegd. Kentekenhouders zijn verantwoordelijk voor hun voertuig en voor hun zal de achtervolging nog een staartje krijgen.
================================================================================================================

Er zijn grenzen…Dat zegt de politie Echt naar aanleiding van bovenstaand artikel dat zowel op facebook als op het Roerdal Journaal verige week is verschenen

De politie aan het woord: N.a.v. reacties op het vorige artikel geeft de politie thans nadere uitleg op facebook over het voorval:

De kunst van achtervolgen is weten waar grenzen liggen op het gebied van veiligheid. Hoge snelheden brengen veel verantwoordelijkheid mee voor de betrokken politiemensen. Weten wanneer je op moet houden zegt niets over de verdachten, maar alles over het verantwoordelijkheidsgevoel van de politie.
Spijkerstrips, van de weg af rammen, schieten, nog grotere risico’s nemen etc. etc. kan, maar dan geldt altijd nog een proportionaliteitsbeginsel. Opschalen in geweld kan altijd als ze verdacht worden van ernstige delicten.
Stel je voor dat ze de macht over het stuur verliezen en frontaal op een andere auto rijden of in de bebouwing een fietser of voetganger aanrijden die net onderweg is van een feestje naar huis. Of dat ze zich dood rijden tegen een boom. En dat alleen maar omdat de politie ze achtervolgt vanwege een overtreding (!) van de Flora- en faunawet. De media zou ervan smullen. Van de Nationale politie wordt zorgvuldigheid en geen cowboygedrag verwacht.Posted in: politie