pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 26, 2012 2:10 pm Lees verder →

Euregionaal Historisch Centrum zaterdag open op Open Archievendag

Rordalen/Sittard – Wethouder Geenen opent zaterdag 27 oktober tijdens de Open Archievendag het Euregionaal Historisch Centrum (EHC) in Sittard.

Tijdens de opening worden een borstbeeld van de 19e eeuwse Sittardse dichter Charles Beltjens en een foto van kunstenaar Willem Verhaeg onthuld. Ook een graffitidoek van Nash Zwakhalen krijgt een plek in het EHC, dat sinds mei dit jaar is gevestigd in museum Het Domein in Sittard.

De opening vindt plaats tijdens de Open Archievendag dat dit jaar in het teken staat van ‘arm en rijk’. Het EHC zet tijdens deze jaarlijks terugkerende dag haar deuren wijd open. Bezoekers worden dit jaar rondgeleid in het nieuwe archiefdepot en kunnen in museum Het Domein een tentoonstelling bezoeken rondom het jaarthema. Stadsarchivaris Peer Boselie zal om 12.00 en 14.00 uur een lezing geven die de titel ‘Recepten voor arm en rijk’ draagt.

Het Euregionaal Historisch Centrum heeft als missie het behouden, beheren, verspreiden en beschikbaar stellen van informatie van en over de geschiedenis van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Schinnen en Stein. In het EHC kan men archieven raadplegen van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties zoals parochies en stichtingen, maar ook van kastelen en families die van belang zijn geweest voor de identiteitsvorming van stad en streek.Posted in: Geen categorie