pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 27, 2016 10:00 am Lees verder →

Europa wil sneller oplossen vermissingszaken: initiatief van Nederland

Roerdalen/den Haag – Door het Europees beter uitwisselen van informatie kunnen grensoverschrijdende vermissingszaken sneller worden opgelost. Nederland heeft als EU voorzitter een aantal concrete stappen gezet om dit te bereiken. Dat werd bekend gemaakt op een internationaal congres, dat op initiatief van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie is georganiseerd.

Bij steeds meer vermissingen zijn meerdere landen betrokken, daarom gaat het Schengen Informatiesysteem intensiever worden gebruikt voor vermiste personen. Hiermee kunnen autoriteiten overal in de EU snel zien dat iemand als vermist geregistreerd is. Ook Interpol gaat efficiënter worden ingezet om informatie over een vermissing te verspreiden.

Er komt een politieplatform waarin experts uit alle Europese landen plaatsnemen. Een van de onderwerpen die in dit overleg wordt uitgewerkt is de inzet van burgers door bijvoorbeeld social media of alerteringssystemen. Dit gebeurt nu in de lidstaten op veel verschillende manieren. Door dit op elkaar af te stemmen kunnen burgers uit een buurland sneller worden ingeschakeld om te helpen bij het vinden van vermiste personen.

Minister Van der Steur: “Vermissingen zijn door de soms jarenlange onzekerheid voor naasten vaak zeer ingrijpend. Het is daarom cruciaal dat we in Europees verband nauw samenwerken om zaken zo snel en effectief mogelijk op te lossen. Als EU voorzitter hebben we daar nu de kans toe.”Posted in: algemeen, roerdalen