pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 27, 2016 8:44 am Lees verder →

Ex-inbreker helpt Roermond met preventie tegen inbrekers

Roermond – In de voorbije maanden zijn in Roermond verschillende activiteiten ontplooid om aandacht te vragen voor het voorkomen van woninginbraken. Zo zijn vanaf 13 oktober 2015 wekelijks filmpjes verspreid via de Facebookpagina van de politie, waarin ex-inbreker Evert Jansen van stichting Veiligheid & Preventie waarschuwt voor de wijze waarop een inbreker te werk gaat.
In deze filmpjes is te zien hoe gemakkelijk een inbreker een woning kan binnenkomen wanneer niet de juiste voorzorgsmaatregelen zijn getroffen. De filmpjes zijn te bekijken via de Facebookpagina van de politie Roermond en hebben de titel ‘Is jouw woning opgewassen tegen de trucs van de inbreker?’. Ook is in verschillende wijken bekendheid gegeven aan ‘Meld Misdaad Anoniem’, een stichting die staat voor anonimiteit en die geheel los staat van de politie. Voor anonieme tips kan men bellen naar 0800-7000.
Mensen kunnen veel zelf doen om de kans op een woninginbraak kleiner te maken:
Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Monteer goedgekeurde SKG**(*)® sloten op deuren en ramen. Maak raamhendels met een sleuteltje afsluitbaar. Een ‘Politie Keurmerk Veilig Wonen’ (PKVW)-gecertificeerd bedrijf kan hierover adviseren.
Houd de dief buiten de deur
Maak het inbrekers lastiger door de tijd die ze nodig hebben om binnen te komen zo lang mogelijk te maken. Sluit daarom altijd ramen en deuren, ook al bent u maar ‘heel even’ weg. Laat geen sleutel aan de binnenkant van de sloten zitten; Leg ladders, afvalbakken en andere spullen waar men gemakkelijk op kan klimmen vast met een slot of beter nog in de garage uit het zicht.
Dieven houden er niet van om in het zicht te staan
Zorg voor verlichting bij de voordeur, achterdeur en in uw tuin, die reageert op beweging.
Neem uw maatregelen binnen
Maak uw huis geen doelwit voor een inbreker. Inbrekers werken buitgericht, leg dus niets in het zicht. Zorg ervoor dat uw woning bij schemer of duisternis bewoond uitziet. Zet bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen.
Wees alert in uw wijk en straat
Zorg er met uw buren voor dat uw wijk niet het werkgebied van de inbreker wordt. Noteer kentekens van verdachte auto’s en let op verdachte personen in uw wijk. Wordt ergens in uw wijk of straat ingebroken, bel dan 112.Posted in: politie, roermond