By april 28, 2012 10:57 am Lees verder →

Excursie Kruiswegpark vandaag zondag 29 april: voor iedereen

Roermond – De mensen van het IVN willen u laten zien dat de natuur in het Kruiswegpark (foto) in Roermond een belangrijke rol speelt. Monumentale bomen van bijna 100 jaar oud zoals eiken, linden en esdoorn soorten evenals de bijzondere buxusbomen en de pindakaasboom. Natuurlijk ook de Rododendrons die schitteren met een warme bloemenpracht en meters hoog zijn. Kortgeleden is het park gerestaureerd en nu dus in al zijn allure hersteld.

Alleen al de haag rondom het compacte park herbergt wel 20 soorten heesters. Het is klein in oppervlakte maar door een aangelegd slingerpad met wallen lijkt het groter. De bomen en struiken zorgen ervoor dat het een geheel wordt met natuur, religieuze kunst en cultuur historie. Een andere manier van natuur beleving.

Het Kruiswegpark is een monumentaal geheel met de Kapel in ’t Zand en het klooster.
Naast de kruiswegroute langs 14 staties en een aparte processieweg met acht schilderstukken heeft het een centraal plein aan de voet van de Calvarieberg waar recent Judasbomen zijn gepland. Van oudsher heeft het park een religieus karakter waar mensen rust en inspiratie ondervinden. Maar je kan er dus nog veel meer beleven.

Uw gidsen:
Bert Buurman en Maria Buurman-Beelen

29 april 2012 10:00 uur
Locatie/vertrekpunt: Parkeerplaats tegenover Kapel in ’t Zand, Parklaan 3, 6045 BS Roermond
Kosten: Voor niet-leden € 2,50, voor leden gratis
Georganiseerd door: IVN RoermondPosted in: roermond