pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 1, 2011 9:12 am Lees verder →

Expo in Roermond: Swalmen-Herten-Maasniel: Mijn eigen plek – vroeger en nu

Roermond – In de expositie ‘Mijn eigen plek – vroeger en nu’ staat de ontwikkeling van Roermond, Swalmen, Herten en Maasniel centraal. In 1959 werden de gemeentes Maasniel en Roermond samengevoegd. In 1991 volgden Herten en in 2007 Swalmen. Samen vormen ze, met behoud van hun plaatsnaam, de gemeente Roermond.

De expositie toont de gedaantewisseling die deze woonplaatsen aan de Maas doormaakten. Zichtbaar wordt de groeiende afhankelijkheid van elkaar, de bebouwing die zich uitbreidt als een olievlek en het wegennet dat als een woekerplant het landschap in bezit neemt.
Bovendien is ‘Mijn eigen plek’ die plek waarmee jij je verbindt, waarin je jezelf terugvindt en mee kan identificeren.

De verandering wordt getoond aan de hand van oude prentbriefkaarten, historische landkaarten, recente foto’s en luchtopnames. Op interactieve wijze kan de bezoeker zelf zoeken hoe de plek er vroeger en nu uitziet.

De expositie is in samenwerking met het Gemeentearchief Roermond tot stand gekomen.

Educatie
Leerlingen van basisscholen uit Swalmen, Herten en Roermond gaan speciaal voor deze eerste expositie aan de slag met hun meest bijzondere, liefste of mooiste plek in hun leefomgeving. De resultaten worden afwisselend getoond in de expositie ‘Mijn eigen plek’.Posted in: roermond