pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 25, 2015 4:42 pm Lees verder →

Extra geld voor onderzoek zelfdoding

Roerdalen /den Haag – Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt extra geld beschikbaar voor onderzoek naar zelfdoding. Voor de komende vier jaar is € 3,2 miljoen beschikbaar voor een onderzoeksagenda. Dat maakte de minister bekend bij de opening van de tentoonstelling “De Vogelvanger” in het Nederlands Uitvaartmuseum. Deze tentoonstelling staat in het teken van suïcide en preventie.

Taboe doorbreken
Minister Schippers gaf verder aan: “Het taboe moet af van zelfdoding. Veel mensen denken dat praten over zelfdoding, betekent dat je iemand misschien wel over het randje duwt. Terwijl erover praten juist levens kan redden”. Daarom vindt de minister het werk van de hulplijn 113online van belang. Stichting 113Online is een organisatie die hulp biedt aan mensen in nood die kampen met suïcidale gedachten. 113Online biedt via internet en telefoon hulpverlening en ondersteuning aan voor mensen met suïcidale gedachten en gevoelens, hun naasten, betrokkenen en nabestaanden. Sinds 2009 ontvangt de stichting subsidie van VWS voor haar werk, momenteel wordt gesproken over duurzame financiering van deze vorm van hulp.

Landelijke agenda suïcidepreventie
Het voorkómen van zelfdoding staat hoog op de agenda van de minister. Het aantal zelfdodingen stijgt al jaren. Begin 2014 werd de landelijke agenda suïcidepreventie naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze agenda kent een breed draagvlak en gaat uit van een geïntegreerde aanpak vanuit verschillende partijen. Zowel vanuit de gezondheidszorg, preventie, media, onderwijs, sociaaleconomische partijen zijn activiteiten geformuleerd met als doel het aantal suïcides en pogingen daartoe terug te dringen.Posted in: roerdalen