pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 8, 2015 5:33 pm Lees verder →

Festeynder 40 jaar in Eind: zondag optocht vanaf 13.30 uur

Eind – Ieder jaar weer is de folkloristische optocht een hoogtepunt in Festeynder Nederweert, wat morgen op zondag 9 aug plaats vindt. Vanaf 13.30 uur trekt een bonte stoet aan historisch verklede personages door de kern van Nederweert-Eind.
Dit jaar is het thema: Oude ambachten in Eynd, 40 jaar meesterschap. St. Eloy, St. Gertrudis, St. Aubertus, St. Severus en nog 11 andere gilden zijn in volle ornaat te zien. Naast de gilden zullen ook oude brandweerauto’s, oldtimers en allerhande wandelend straatgebeuren als zigeuners, traditionele ambachtslieden, vee, paardenkoetsen en een traditionele lijkenkoets getrokken door paarden meetrekken in dit spektakel.
Festeynder 2015 biedt U de mogelijkheid om stokoude gilden te bekijken en de sfeer van springlevende ambachten te proeven. De vele soorten laat Middeleeuwse kleding en gewaden, de traditionele muziek en de handelsdrift van de ambachtslui en kooplieden zullen Festeynder tot een waar Middeleeuws spektakel maken. U komt de ambachtslieden, gilden en gildenmeester in volle ornaat tegen.
De optocht tijdens Festeynder is voor de meeste bezoekers het hoogtepunt van de dag.Posted in: Geen categorie