porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 19, 2016 9:02 am Lees verder →

Fietscampagne Laat je Zien, door scholen ontworpen uit Geleen en Panningn

image

Roerdalen/Maastricht – Scholen in Panningen en Geleen ontwerpen Limburgse campagne “Fietsverlichting Laat Je Zien”
Leerlingen van het DaCapo College voor Praktijkonderwijs in Geleen en van het Bouwens van de Boyecollege in Panningen hebben de ontwerpwedstrijd van de campagne Fietsverlichting laat je zien! gewonnen. Hun ontwerpen bepalen volgend seizoen het campagnebeeld. Uit handen van gedeputeerde Geurts van de provincie Limburg ontvingen de winnaars hun prijs: kaartjes voor Movie Park Germany voor de hele klas.

Aan de wedstrijd deden tweedeklas leerlingen mee van scholen in heel Limburg. De jury bestond uit 8 personen, te weten: 2 leerlingen van het Lyceum Schöndeln (die zelf niet aan de wedstrijd meededen!), 1 afgevaardigde van Politie Limburg, iemand van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), de coördinatoren van de regionale mobiliteitsoverleggen (RMO’s) Midden Limburg en Noord Limburg, en tot slot één persoon van Veilig Verkeer Nederland.
Deze jury koos uit de vele inzendingen per regio één poster en één filmpje, de genomineerden voor de Limburgse campagne en de uiteindelijke winnaars!

Kort en duidelijk
Flinn van het Bouwens van der Boyecollege uit Panningen ontwierp de beste poster. Het ontwerp prijkt vanaf komend najaar in bushokjes, in scholen, bij fietsenmakers en in openbare gebouwen. Het is een kunstzinnige tekening van een lamp (peertje) met daar omheen 4 fietsen. De bijbehorende slogan luidt: Je lamp zit er niet voor niks.
De juryleden noemen de boodschap ‘kort en duidelijk, sterk door eenvoud, het zet de kijker zelf aan het denken’. Ze vinden de poster bovendien erg creatief, waarbij ook duidelijk is dat het hier om fietsverlichting gaat.

Herkenbaar
Het winnende filmpje heet ‘Doe je licht aan, waar dan ook’ en is van het DaCapo College voor Praktijkonderwijs in Geleen.. Het filmpje toont een fietsertje mét verlichting die langs allerlei wereldberoemde gebouwen fietst. De gebouwen zijn zelf getekend. “Het filmpje sprong er meteen uit en is erg origineel”, zegt één van de juryleden. Het filmpje is tijdens de campagne van volgend schooljaar onder meer te zien op scholen en in de bussen.

Jongeren écht bereiken
De campagne Fietsverlichting laat je zien! is bedoeld om jongeren bewust te maken van het belang van fietsverlichting. Te veel jongeren voeren geen licht in het donker. Nieki Kleinen, coördinator van dit project, noemt dit vijfde jaar van de campagne geslaagd.’De resultaten zijn pas op de lange termijn meetbaar, maar een begin is gemaakt. Het is al belangrijk dat jongeren over het onderwerp nadenken. Dat vergroot de kans aanzienlijk dat ze werkelijk fietsverlichting gaan voeren.’

Initiatiefnemers
Fietsverlichting laat je zien! is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) , in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Regionale Mobiliteitsoverleggen (RMO’s) Noord Limburg, Parkstad, Maastricht-Heuvelland, Sittard-Geleen en Midden Limburg. . Ook de politie is nauw bij de campagne betrokken, en niet te vergeten de deelnemende middelbare scholen in de regio’s.

Foto:de winnende poster fietsverlichtingPosted in: politie, roerdalen