pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 25, 2012 12:10 pm Lees verder →

Flitspalen op komst in Weert-Stramproy

Weert _ Op de Maaseikerweg tussen Weert en Stramproy (provinciale weg N292) bij Tungelroy worden de komende tijd twee flitspalen geplaatst. Eén ervan is inmiddels geplaatst ter hoogte van de Tungeler Dorpsstraat / Tuurkesweg. Aanleiding hiertoe zijn de vele ongevallen die de afgelopen jaren op dit traject hebben plaatsgevonden.

Uit analyse in 2010 bleek dat er in de periode van 2005 t/m 2009, op het gedeelte van deze weg tussen Weert en Stramproy waar 80 km/u de limiet is, maar liefst 79 verkeersongevallen plaatsvonden. Bij 25 daarvan vielen gewonden en 54 hadden materiële schade tot gevolg.
Bij deze 79 verkeersongevallen raakten in totaal 141 bestuurders betrokken.
De ernstige slachtoffers vielen met name onder de fietsers. In 2010 en 2011 kwamen twee fietsers om het leven bij het oversteken van de Maaseikerweg.

Algemeen kan gesteld worden dat het merendeel van de ongevallen op de provinciale weg N292 snelheidsgerelateerd is.
Omdat het traject een zeer bochtig verloop heeft, en er veel zijwegen zijn, ligt een inschattingsfout op de loer.
Gelukkig houdt het merendeel van de verkeersdeelnemers zich prima aan de ter plaatse geldende maximum snelheid, maar er werden ook exorbitant hoge snelheden gemeten. De hoogst gemeten snelheid was : 163 km/u t.h.v. Tungelroy. Wanneer het met dergelijke snelheden misloopt dan zijn de gevolgen niet te overzien!
Hoe hoger de rijsnelheid, hoe hoger de botssnelheid en de ernst van het ongeval. Bij hogere snelheden heeft de bestuurder van het voertuig bovendien minder
tijd om informatie te verwerken en daarop te reageren, wordt de remweg langer en wordt het moeilijker om een ongeval te vermijden.

Het Landelijk Parket team verkeer (LPtv) heeft op basis van de gegevens over deze weg dan ook besloten om op het traject N292 in de gemeente Weert over te gaan tot het plaatsen van twee flitspalen. De flitspalen hebben als doel de verkeersveiligheid te bevorderen door een afname van het aantal verkeersongevallen en daaraan gerelateerde slachtoffers.

De keuze voor de kleur van de flitspalen ligt bij het Landelijk Parket team verkeer. De nieuw te plaatsen flitspalen voor snelheid zijn in de kleuren grijs (binnen de bebouwde kom) en groen (in de natuurlijke omgeving).Posted in: Geen categorie