pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 24, 2012 6:23 pm Lees verder →

Floriade-schoolwedstrijd van start gegaan

Roerdalen/Venlo – De Floriade Kids Garvinea Schoolbattle van de Floriade 2012 in Noord-Limburg is recentelijk gestart .

De Garvinea Schoolbattle is een internationale wedstrijd tussen basisschoolleerlingen. Aan de wedstrijd kunnen kinderen uit groep 5 t/m 8 meedoen. Zij leren op speelse wijze alles over de groei van een nieuw soort tuinplant: de Garvinea, die een continue rijke bloei kent van het vroege voorjaar tot de eerste vorst.
Van februari t/m mei gaan de kinderen op school aan de slag als ware kwekers (foto) en werken ze toe naar de grote internationale finale tijdens de Floriade op zaterdag 5 mei. De beste kwekers presenteren dan hun gekweekte plant aan een deskundige en internationale jury. In totaal doen er 13 scholen uit Nederland mee, 20 scholen uit België, 4 scholen uit Duitsland en 100 scholen uit Engeland.
Aan deze wedstrijd nemen scholen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland deel. Het is een vervolg op het grote succes van de School Battle die in 2011 in Engeland plaatsvond en die een finale had met een koninklijk tintje.
De kick-off vond plaats in het Floriade Previewcenter. Dit was het startschot voor de scholen om te beginnen met het kweken van het Garvinea plantje. Tijdens de kick-off werd aan de deelnemende scholen uit Nederland en Duitsland gedemonstreerd hoe je de bloem moet planten en verzorgen. In dezelfde week werd ook in Engeland en België het startsein gegeven.

Per school doet er één klas mee aan de School Battle. Elk kind uit deze klas ontvangt een plantje met een bloembakje en potgrond. Zo heeft elk kind de verantwoordelijkheid voor zijn eigen plant. De kinderen worden tijdens het kweekproces ondersteund door een uitgebreid lespakket. Het verloop van het kweekproces is te volgen via foto’s op de website van Floriade Kids, www.floriadekids.nlPosted in: roerdalen