By augustus 14, 2011 12:14 pm Lees verder →

Flyeractie leidt tot snelle aanhouding 16-jarige straatrover uit Roermond

Maasniel – Na een succesvolle flyeractie zaterdagochtend in Maasniel heeft de politie diezelfde middag een 16-jarige jongeman uit Roermond aangehouden, die ervan wordt verdacht een week eerder een vrouw te hebben overvallen op een parkeerplaats in Maasniel. Van die overval is toen geen aangifte gedaan. Het ging daarbij, zo bleek later, om een onbekende man, die op zaterdagochtend 6 augustus had geprobeerd een oudere dame op een parkeerplaats aan de Beekstraat van haar autosleutels te beroven. 

Dat gebeurde toen de vrouw boodschappen in haar auto had geladen en wilde instappen om weg te rijden. Toen de vrouw om hulp riep, schoot een alerte voorbijganger haar te hulp en sloeg de overvaller op de vlucht. De melding hierover kwam een paar dagen later van een getuige. Die meldde zich bij de politie nadat in de media aandacht was besteed aan de aanhouding van een 16-jarige Roermondenaar op verdenking van een straatroof in Swalmen. Daar werd, eveneens op zaterdag 6 augustus, in de vroege avond op de parkeerplaats aan de Sint Jansstraat een 44-jarige vrouw uit Roermond met een mes bedreigd en gedwongen haar autosleutels af te geven, waarna de jongeman er (zonder die auto) vandoor ging. 

Met hulp van alerte omstanders kon de politie kort daarna de jongeman in een horecagelegenheid aanhouden. Omdat de recherche vermoedde dat het bij beide zaken mogelijk om dezelfde dader zou kunnen gaan, werd zaterdagochtend een flyeractie op die parkeerplaats aan de Beekstraat in Maasniel gehouden in een poging het slachtoffer te traceren. Die actie leidde al heel snel tot een getuige, die de politie kon vertellen wie het slachtoffer was. Het contact van de politie met deze vrouw leidde enkele uren later tot de aanhouding van de 16-jarige Roermondenaar, die nog vastzat op verdenking van de straatroof in Swalmen. Politiejunioren verleenden assistentie bij de flyeractie en kregen de nodige complimenten van winkelend publiek, dat het waardeerde dat jongeren als politiejunior hun vrije tijd gebruiken om op deze manier te assisteren bij een onderzoek van de politie. 2011074863 / 2011075945Posted in: politie, roermond