By oktober 7, 2015 3:22 pm Lees verder →

Franse arbiter fluit Oranje zaterdag: slechte herinneringen van Feyenoord

Roerdalen – Het Nederlands elftal krijgt zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan te maken met scheidsrechter Clément Turpin. De 33-jarige Fransman werd woensdag door de Europese voetbalbond UEFA aangesteld voor het duel in de Astana Arena.
Turpin is bekend in Nederland vanwege zijn optreden begin dit jaar bij de Europese thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. Hij stuurde toen kort na rust Mitchell te Vrede met rood uit het veld en legde de wedstrijd vervolgens tijdelijk stil toen Rotterdamse supporters allerlei voorwerpen op het veld gooiden.
Zo kwam er een opblaasbare banaan op het veld terecht, toevallig in de buurt van Gervinho. Dat werd geïnterpreteerd als racisme richting de aanvaller uit Ivoorkust. Turpin gaf in al het tumult ook reservedoelman Erwin Mulder rood. Alle perikelen leverden Feyenoord een boete van 100.000 euro op en voor straf één wedstrijd zonder publiek. Kazachstan en Nederland staan zaterdag vanaf 18.00 uur tegenover elkaar.Posted in: roerdalen