pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 3, 2016 8:57 am Lees verder →

Friedesse Molen Neer : nieuwe eigenaren en nieuwe toekomst

r img_3562

Neer- De Friedesse Molen (foto) uit 1343 en het molenaarshuis uit 1717 gaat met andere eigenaren een nieuwe toekomst tegemoet. Het woonhuis wordt verbouwd tot thee/koffiehuis en drie huurappartementen. Daarnaast wordt de in 1944 verloren gegane schuur bij het woonhuis herbouwd. Hierin worden twee huurappartementen gevestigd.
De gebroeders Ruud en Bas Boonen uit Neer hebben afgelopen week het eigendom verworven van het woonhuis en omliggende gronden. De stichting Friedesse Molen, sinds 1999 erfpachter van de watermolen en eigenaar van de stuw, heeft de molen gekocht.
De eigendomsoverdracht van voormalig eigenaar John Geelen aan de gebroeders Boonen en de stichting Friedesse Molen vond afgelopen donderdag 1 december plaats.
Ruud en Bas Boonen en de stichting Friedesse Molen zijn al ruim een jaar samen opgetrokken bij de plannen rondom de restauratie van het woonhuis en herbouw van de wagenpoort en schuur. De initiatiefnemers hebben recent alle inwoners van het buurtschap Bergerstraat al ingelicht over de voornemens, die nu snel gerealiseerd worden. ,,Die open dag heeft goed gewerkt, “zeggen Bart en Ruud Boonen. ,,Er blijkt vraag naar de appartementen op deze unieke plek in Neer. Er heeft zich reeds een aantal mensen gemeld, die interesse hebben om hier gaan te wonen.”
De stichting Friedesse Molen is blij met de ontwikkelingen. De stichting heeft de monumentale molen in 2001/2002 euro weer maalvaardig gemaakt, inclusief de herbouw van twee stuwen in de Neerbeek. Daar was een bedrag mee gemoeid van € 1,2 miljoen euro. Sindsdien trekt de Neerse watermolen elk jaar een paar duizend bezoekers, die van heinde en verre komen.
,,Die reageren veelal enthousiast, “zegt stichtingsvoorzitter Peter van der Horst. ,,Maar onze bezoekers ergerden zich ook aan de desolate toestand van het prachtige woonhuis bij de molen. Die ergernis is nu snel voorbij. Straks vormt het woonhuis weer een prachtig ensemble met onze molen . Dan is Neer weer een toeristisch pareltje rijker.”
De stichting Friedesse Molen runt de watermolen met circa twintig vrijwilligers. Door de restauratie van het woonhuis ontstaan evenwel meer mogelijkheden. Reden waarom de stichting nieuwe vrijwilligers werft om de ontwikkelingen rond de molen in een stroomversnelling te brengen.
Meer info via: www. friedessemolen.nlPosted in: algemeen