By juli 26, 2012 4:48 am Lees verder →

Gebiedsverbod voor 4 dagen voor 5 Roermondenaren

Roermond – Burgemeester Henk van Beers van Roermond heeft vijf jongeren een gebiedsontzegging opgelegd voor de binnenstad. Die ontzegging geldt voor vier dagen, bij herhaling voor een maand.
De maatregel volgt op de aankondiging van de burgemeester, afgelopen week, dat overlastgevende jongeren streng worden aangepakt.
De betreffende jongeren zijn bestraft omdat ze aan Duitsers drugs hebben aangeboden en vervolgens door de politie zijn aangehouden. Tot op heden zijn zij niet meer gesignaleerd in het voor hen verboden gedeelte van de binnenstad. De jongeren komen allen uit Roermond en zijn in de leeftijd van 20 – 25 jaar.
Burgemeester Henk van Beers spreekt van “een pedagogische maatregel” en zegt de daad bij het woord te willen voegen “om jongeren een halt toe te roepen die door drugs snel aan geld willen komen en daardoor een doodlopende weg inslaan.” En Roermond heeft de leefbaarheid hoog in het vaandel staan.         
Politie, Openbaar Ministerie en Burgemeester hebben een maatregelenpakket samengesteld om de drugsgerelateerde overlast aan te pakken, met name in het gebied waar de coffeeshop is gevestigd. De politie controleert intensief en let erop dat iedereen zich aan de regels houdt. Bij overtreding gaat de politie over tot aanhouding en tot het opmaken van proces-verbaal.Posted in: politie, roermond