porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 27, 2010 12:00 pm Lees verder →

Gemeente Roerdalen beschermt haar waardevolle bomen

Roerdalen – Bomen vormen een belangrijk onderdeel van onze woon- en leefomgeving. Ze bepalen in hoge mate hoe onze omgeving er uitziet. De gemeente beschermt daarom haar meest waardevolle bomen en helpt om ze in stand te houden.

Bomenlijst

Alle bomen in de gemeente zijn geïnventariseerd. De solitaire bomen, boomgroepen en lanen zijn allemaal beoordeeld op basis van objectieve en subjectieve criteria die zijn vastgesteld door het college. Bomen die aan deze criteria voldoen, staan op de Bomenlijst als Monumentale bomen. Naast Monumentale bomen staan op de Bomenlijst ook enkele Beschermde gebieden. Dit zijn gebieden die hun identiteit ontlenen aan de aanwezige bomen, zoals woonwijken met een boskarakter of tuinen van kastelen en landgoederen.

Op 28 september jl. heeft het college de Bomenlijst definitief vastgesteld. Het college heeft dat gedaan na beoordeling van de ingekomen zienswijzen. Alle eigenaren van bomen en gebieden op de lijst zijn hierover geïnformeerd.

Kapvergunningen

Onlangs is de oude regeling voor kapvergunningen vervangen door een nieuwe, meer eenvoudige regeling die klantvriendelijker is en overbodige administratieve kosten bespaart. Volgens deze nieuwe regeling zijn de bomen in de gemeente Roerdalen kapvergunningvrij. Een uitzondering hierop zijn de bosgebieden die door de Boswet beschermd zijn en de bomen die op de Bomenlijst staan. Voor het kappen, kandelaberen of ernstig snoeien van deze bomen moet een omgevingsvergunning worden verleend.Posted in: roerdalen