pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 30, 2016 12:09 pm Lees verder →

Gemeente Roerdalen presenteert begroting: Zorgen met perspectief

Roerdalen – De gemeente Roerdalen presenteert in een begroting de plannen voor de komende jaren. De zorgtaken die van het Rijk naar de gemeente zijn overgegaan betekenen voor de gemeente zowel maatschappelijk als financieel een grote opgave. Met bezuinigen op alle beleidsterreinen en inzet van reserves krijgt de gemeente Roerdalen de begroting sluitend. Daarmee maakt de gemeente ruimte om in 2017 een fundamentele heroverweging te maken over de kerntaken.

Wethouder Den Teuling: “Relatief veel mensen in onze gemeente hebben ondersteuning nodig. Die steun willen we bieden, maar we lopen tegen de grenzen aan van wat betaalbaar is. Zonder grote aanpassingen in het sociaal domein lukt dat niet. We zetten in op innovatie en vernieuwing. Zodat onze inwoners de juiste ondersteuning krijgen als dat nodig is. We bezuinigen op de kwaliteit van het onderhoud in de openbare ruimte en we snijden fors in de organisatiekosten. Inwoners zullen dit merken. Minder kwaliteit en stijgende lasten. Al blijven we één van de goedkoopste gemeenten in Limburg, het doet pijn. Een somber beeld en alle reden voor actie, om te zorgen voor een perspectief; krachtige, leefbare dorpen met een aantrekkelijk buitengebied en een compacte professionele organisatie. Daarom nemen wij het initiatief zodat de gemeenteraad in 2017 fundamentele keuzes kan maken over de kerntaken van onze gemeente. We willen inwoners betrekken bij dit proces. Op deze manier geven we invulling aan onze veranderende rol in de samenleving. Onze missie om bij te dragen aan geluk van onze inwoners blijft daarbij ons uitgangspunt.”

Publicatie samenvatting
De gemeente wil haar inwoners zo volledig mogelijk informeren over de begroting. De begroting staat op www.roerdalen.nl/programmabegroting. Op woensdag 2 november staat een samenvatting van de begroting op de gemeentelijke informatiepagina RoerdalenBericht in huis-aan-huisblad 1Roerdalen. Een week later op woensdag 9 november publiceert de gemeente ook de reactie van de raadsfracties en het college op de begroting. De begrotingsvergadering op donderdag 10 november wordt live uitgezonden door lokale omroep OR6Posted in: algemeen, roerdalen