By juli 14, 2011 4:49 am Lees verder →

Gemeente Roermond wil fietsvriendelijke binnenstad en vervangt oude rekken: pas op voor gele kaart

Roermond – Deze week ( week 28 : 11 t/m 15 juli) wordt een groot aantal fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond vervangen door nieuwe fietsenstallingen. Deze stallingen zijn van hetzelfde type als de stallingen op bijvoorbeeld het Munsterplein. Fietsers wordt dan ook verzocht hun fiets in die week niet vast te maken aan het fietsenrek, zodat de werkzaamheden ongestoord kunnen worden uitgevoerd. Een alternatief vormen de gratis bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad, te weten: Kloosterwandplein, Neerstraat 64 of de Steenen Trappen.

Fietsen die toch aan het rek zijn vastgemaakt, krijgen een gele kaart. De eigenaar heeft één werkdag de tijd om de fiets los te maken van de stalling. Blijkt dat de fiets de volgende werkdag alsnog aan het rek bevestigd is, dan wordt het slot geforceerd en de fiets door de afdeling Stadstoezicht meegenomen. De fiets kan dan tegen betaling worden afgehaald bij de afdeling Stadstoezicht.

De Gemeente Roermond streeft naar een fietsvriendelijke binnenstad. Om het aantrekkelijker te maken met de fiets de binnenstad te bezoeken heeft het college van B&W het voornemen om fietsers permanent toe te staan in alle straten van de binnenstad. Daarnaast is het op een goede manier stallen van de fiets in de binnenstad van belang. De gemeente heeft onlangs een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de kwaliteit van en de verschillende types fietsenstallingen. Uit dit onderzoek bleek dat een aantal stallingen sterk verouderd en aan vervanging toe is. De gemeente heeft voor het vervangen van de stallingen een subsidie gekregen van de Provincie LimburgPosted in: roermond