pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 26, 2012 1:25 pm Lees verder →

Gemeenteraad vergaderde in Horst voor het eerst “papier-loos”: alles op i-Pad

Horst – De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft onlangs voor het eerst volledig ‘papierloos’ vergaderd. Sinds 1 maart 2012 krijgen de raadsleden de raadsstukken alleen nog maar digitaal aangeboden. Om de stukken toch in de gemeenteraad te kunnen bekijken hebben alle leden een i-Pad gekregen.

Een aantal raadsleden startte in het voorjaar 2010 met een proef papierloos vergaderen met behulp van E-reader en i-Pad. De proef wees uit dat een E-reader in tegenstelling tot een i-Pad niet geschikt is voor het papierloos vergaderen. De fractieleiders hebben daarom afgelopen jaar opdracht gegeven om te komen tot het papierarm vergaderen door de hele raad. Eind vorig jaar ontvingen de raadsleden hiervoor een i-Pad, die vanaf afgelopen maand de papieren stukken volledig moet vervangen.

Het gaat volgens de gemeenteraad niet alleen om het papierloos vergaderen. Middels het gebruik van de i-Pad wordt ook een nieuwe vorm van werken geintroduceeerd. De voorbereiding door elk raadslid kan op een andere manier (bijvoorbeeld op een andere locatie) plaatsvinden. Ook kan het raadslid zijn opmerkingen direct digitaal delen met de fractie. Tijdens de raadsvergadering kan het raadslid elke door hem of haar gewenste informatie (voorgaande vergaderingen, google maps. etc.) opvragen en direct inzetten in het debat.Posted in: Geen categorie