pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 14, 2012 5:22 pm Lees verder →

Geweld op school?! Chat vanavond vanaf 19 uur mee met de jeugdagenten van Limburg

Heythuysen / Limburg-Noord – : Ben je getuige geweest van geweld op school? Ben je zelf slachtoffer? Of vraag je je af wat nou eigenlijk geweld op school is en of dat strafbaar is? Kortom, zit jij met vragen over dit onderwerp of wil jij over andere zaken in gesprek met de politie? Chat dan vanavond, woensdag 14 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur mee met jeugdagenten via www.vraaghetdepolitie.nl!

Regelmatig duiken er in de media berichten op van geweld op school. Het is een van de onderwerpen waarover jongeren vragen hebben aan de politie. Reden voor de jeugdagenten om dit onderwerp centraal te stellen bij de chat van vanavond, woensdagavond 14 maart. Tijdens deze sessies heeft iedereen de kans om op een laagdrempelige manier vragen te stellen of hun verhaal te delen met een politieagent.

Anoniem en privé chatten
Jeugdagenten Inge Strijbos en Jeroen Karis van de Politie Limburg-Noord zijn maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur online om te chatten. Dat mag gaan over geweld op school, maar ook over allerlei andere onderwerpen. Voor elke vraag wordt een passend antwoord gezocht. De chat is anoniem en jongeren kunnen ook een privéchat met de politieagenten voeren. Deze gesprekken worden vertrouwelijk behandeld en zijn onzichtbaar voor andere chattende jongeren. Op de site www.vraaghetdepolitie.nl is meer informatie te vinden over het chatten met de politie en 101 andere zaken.

Interactief
De informatie op www.vraaghetdepolitie.nl sluit goed aan bij wat jongeren willen weten. Jongeren hebben namelijk zelf aangegeven wat hun vragen zijn en die staan op de site. Alle vragen zijn ingedeeld op onderwerp. Op de site staan veel korte films die antwoord geven op vragen van jongeren en die meestal door jongeren zelf gemaakt zijn. Bezoekers van de site kunnen niet alleen zoeken naar antwoorden, maar ook rechtstreeks een vraag aan de politie stellen. Zo is de site interactief en blijft hij veranderen doordat hij wordt aangevuld met nieuwe vragen.

12 – 16 jaar
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar zijn voor de politie een lastig bereikbare groep. Uit onderzoek bleek dat 12- tot en met 16-jarigen worstelen met allerlei veiligheidsvragen. Ze zien bijvoorbeeld dat klasgenoten blowen in de pauze en vragen zich af of dit strafbaar is. Ook wordt er op scholen veel gesproken over loverboys. Maar, hoe zit het nou ècht? Het antwoord op dit soort vragen horen ze graag van de politie, omdat ze de politie als een betrouwbare bron zien.Posted in: politie