By december 16, 2012 9:57 pm Lees verder →

Gewonden door vuurwerkbom tijdens wedstrijd Fortuna – MVV

Sittard – Tijdens de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard – MVV zijn eergisteravond minstens zes mensen gewond geraakt door een zware vuurwerkbom. Een 25-jarige vrouw liep een lange diepe snijwond op doordat een hardplastic stoeltje uit elkaar werd gereten en een scherf daarvan in haar onderbeen terecht kwam. Vijf anderen liepen gehoor schade op, waarvan één man een gaatje in zijn trommelvlies aan de enorme klap heeft overgehouden. De politie heeft een 22 -jarige man uit Sittard als verdachte aangehouden.

Bij aanvang van de wedstrijd , om 20 uur, werd de vuurwerkbom bovenin de Noordzijde van het Sittardse voetbalstadion tot ontploffing gebracht. De forse explosie had genoemde gevolgen. Diverse mensen wezen de 22-jarige man als de schuldige aan en hij werd door politiemensen met behulp van stewards aangehouden. Bij fouillering bleek de Sittardenaar verdovende middelen en vuurwerk bij zich te hebben.
Voor, tijdens en na de derby zijn nog zes andere Fortuna-supporters opgepakt voor onder andere mishandeling, openbare dronkenschap, belediging en opruiing. Er is snelrecht toegepast op vier van hen. Zij kregen geldboetes variërend tussen de 200 en 450 euro. Twee mensen moeten zich later verantwoorden voor de rechter.
Allen hebben inmiddels een stadionverbod gekregen. 

De politie is nog op zoek naar verdere getuigen van het incident en verzoekt hen zich zo spoedig mogelijk te melden via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).Posted in: politie