By juni 8, 2018 9:44 am Lees verder →

Dr A. Vogel: Een gezond zomers recept van Dr A Vogel van de hand van Hetty Crèvecoeur Salade met brie, noten en avocado

Roerdalen –
Tijd: 10 min
Lunch / bijgerecht
2 p.
Wanneer de temperaturen stijgen, daalt vaak onze eetlust. Salades en lichte gerechten komen op het menu te staan. Deze gezonde en voedzame salade met brie, noten en avocado is een aanrader. Hij zit boordevol goede vetten en eiwitten. Naast dat je deze salade als lunch kunt eten is hij ook heerlijk als bijgerecht. En niet geheel onbelangrijk: je hebt hem binnen een handomdraai op tafel staan.
Het us een gezond recept van Dr A Vogel van de hand van Hetty Crèvecoeur

Salade met brie, noten en avocado

Ingrediënten:
Salade met brie, noten en avocado
80-100 gram veldsla
100 gram cherrytomaten
een halve komkommer, ongeschild
200 gram brie
150 gram ongezouten walnoten en cashewnoten
1 avocado
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
Hoe maak je deze salade?
1. Verdeel de sla over de borden.

2. Snijd de komkommer, avocado en de brie in ongeveer gelijke stukken en halveer de tomaatjes.

3. Doe dit allemaal in een kom en hussel het door elkaar.

4. Doe vervolgens de noten erbij (stamp ze eventueel fijn met de bolle kant van een lepel).

5. Meng de olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing en giet dit over het groentemengsel.

6. Verdeel het groentemengsel over de borden.



Posted in: algemeen, recept, roerdalen