pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 23, 2017 1:42 pm Lees verder →

Gezonde seksualiteit in Limburg!

Roerdalen/ Maastricht – De Provincie Limburg ondersteunt het pilotproject SOwhAt!, een laagdrempelige en speelse manier om de seksuele gezondheid van Limburgse jongeren te bevorderen. Want seksuele gezondheid is meer dan veilig vrijen. SOwhAt! is een initiatief van communicatiebureau Yongbloed in samenwerking met de Gemeente Maastricht. Met dit project willen zij bijdragen aan de provinciale ambitie om met name Limburgse jongeren gezonder en vitaler te maken zoals vastgelegd in de Sociale Agenda Limburg 2025. Marleen van Rijnsbergen, gedeputeerde Werk en Welzijn: “SOwhAt! is dé gespreksopener voor gesprekken over seksualiteit in het onderwijs en laat jongeren eigen en verstandige keuzes maken. Seks en seksuele gezondheid moet iedereen zelf ontdekken.”

Theater en game
Het project gaat in het najaar van 2017 van start en in deze eerste fase ligt de focus op 12 scholen in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Het project bestaat uit vier onderdelen: een theaterstuk voor in de klas samen met SoAP, een serious game door Basecamp, lokale samenwerkingsverbanden en een communicatiecampagne. Daarna wordt op basis van de game door de GGD Zuid-Limburg verder onderzoek gedaan. Na een succesvolle uitvoering van deze pilot wordt het project in de rest van Limburg verder uitgerold en een landelijke implementatie onderzocht. Het doel is niet alleen de uitvoering van het project maar ook de opzet van een duurzame samenwerking over het thema seksuele gezondheid. SOwhAt! wordt verder ondersteund door de jongerenraad van Maastricht (JONGR.), Trajekt, IFMSA, het Jongeren Netwerk Limburg (JNL), COC Limburg, GGD Zuid-Limburg, Wandering the Future, Universiteit Maastricht en de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Maastricht.

Sociale Agenda Limburg 2025
Seksuele gezondheid past in de programmalijn Veilig opvoeden en opgroeien van de Sociale Agenda Limburg 2025 van de Provincie Limburg. Met het coalitieakkoord 2015-2019 ‘In Limburg bereiken we meer’ is koers ingezet om in actie te komen voor een welvarend en sociaal Limburg. Een welvarend Limburg vraagt om gezonde en vitale Limburgers. De ambitie is om in 2025 te komen tot een positieve ontwikkeling in de gezondheid en participatie van Limburgers. Hiermee zet de Provincie in op een samenleving waarin alle Limburgers tot hun recht komen, elkaar ondersteunen, solidair zijn en waarin ze naar vermogen kunnen meedoen op de arbeidsmarkt en op een positief gezonde manier leven.Posted in: algemeen, roerdalen