pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 12, 2017 8:20 am Lees verder →

Gladheid bestrijden in de winter in gemeente Roerdalen

Roerdalen- Over de gladheidsbestrijdimg in Roerdalen schrijft de gemeente:

Bestrijding gladheid in de winter

Gladheid op de weg kan gevaarlijke situaties opleveren. Het team Onderhoud van de gemeente probeert deze situaties zoveel mogelijk te voorkomen.

Dat doen de medewerkers door zout te strooien of sneeuw te schuiven. Als het nodig is vierentwintig uur per dag. De gemeente zoekt hierbij een balans tussen veiligheid en milieubescherming. Strooizout belast het milieu én is duur. Daarom wordt gladheid niet op alle wegen in de gemeente bestreden.

Voorrang voor verbindingswegen
Als de wegen glad zijn, worden allereerst de verbindingswegen en fietspaden tussen de kernen in de gemeente en de omliggende plaatsen zoveel mogelijk begaanbaar gemaakt en gehouden. Zo kunnen de hulpdiensten en het openbaar vervoer maar ook andere weggebruikers de kernen bereiken. Ook wegen die de wijken ontsluiten en gevaarlijke locaties krijgen voorrang. Op alle overige wegen wordt alleen gestrooid of geschoven bij extreme of lang aanhoudende gladheid. De gemeente kan hier echter geen garanties geven.

Wat kunt u zelf doen?
Is het in de winter glad, mistig, of valt er sneeuw? Breng uzelf en andere weggebruikers dan niet onnodig in gevaar. Rijd rustig als de weg mogelijk glad is, houd afstand en neem geen risico’s bij gevaarlijke situaties. Houd verder de stoep voor uw huis begaanbaar als het glad is of heeft gesneeuwd. Veeg sneeuw van uw stoep in de goot, niet op de weg. Als u hierbij zorgt dat de putten vrij blijven, kan bij dooi het smeltwater gemakkelijk weg. Gebruik niet te veel strooizout.

Routes
In het overzicht van routes staat waar bij gladheid mogelijk gestrooid of geveegd wordt. U kunt aan deze lijst geen rechten ontlenen.Posted in: algemeen, roerdalen