pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 29, 2017 9:20 am Lees verder →

Gouverneur: integriteitscommissie buigt zich over uitspraakzaak

Roermond/Maastricht – Gouverneur Theo Bovens heeft kennis genomen van de uitspraak van de rechter in hoger beroep in de zaak tegen oud wethouder Jos van Rey, tevens Statenlid.
Wat betreft de implicaties van deze uitspraak voor het functioneren binnen de Staten, in relatie tot de vernieuwde gedragscode Integriteit Provinciale Staten, zijn de Staten zelf aan zet. De gouverneur beveelt aan, de Commissie Integriteit van Provinciale Staten hierover advies uit te laten brengen aan PS. Het is aan de Staten zelf om op basis van dit advies te besluiten tot een debat.

Context
Provinciale Staten kennen sinds 2014 een instrument om vraagstukken rond integriteit te bespreken. Op initiatief van het Presidium is destijds de Commissie Integriteit door Provinciale Staten in het leven geroepen en verankerd in het Reglement van Orde voor Provinciale Staten van Limburg 2016 (artikel 5). Dit is een commissie als bedoeld in artikel 82 Provinciewet, die integriteitsonderzoeken mede begeleidt op de wijze als opgenomen in het Protocol (mogelijke) integriteitsschendingen door leden van Provinciale Staten of Gedeputeerde Staten provincie Limburg 2014. Daarnaast bevordert de commissie de integriteit van de leden van Provinciale Staten en ontwikkelt de commissie de kennis over integriteit binnen Provinciale Staten.

De Commissie Integriteit bestaat uit 5 Statenleden, die op voordracht van de fracties worden benoemd door het Presidium. Een van de 5 commissieleden wordt door het Presidium benoemd tot voorzitter. Formeel zijn de CdK en de griffier adviserend lid, almede de externe PS-adviseur Integriteit.Posted in: algemeen, roermond