porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 3, 2016 9:05 am Lees verder →

Grens-infopunt mijlpaal voor euregionale samenwerking officieel van start

Roerdalen/Venlo – Met haar nieuwe grensinfopunt breidt de euregio rijn- maas – noord het persoonlijke informatieaanbod voor grensgangers fors uit. Het grensinfopunt biedt vanaf nu meer ruimte voor persoonlijk advies en wil nog sterker dan in het verleden de grensoverschrijdende arbeidsmarktmobiliteit stimuleren.

Op 29 februari 2016vond in het Borussia-Park te Mönchengladbach de kick-off plaats van het Grensinfopunt van de euregio rijn-maas-noord. Dit nieuwe grensinfopunt heeft als doel om (potentiële) werknemers en werkgevers zo goed mogelijk te informeren en adviseren over gevolgen van grensarbeid.

Antoin Scholten, voorzitter van de euregio rijn-maas-noord en tevens burgemeester van de Gemeente Venlo, noemt de opening van het Grensinfopunt een `nieuwe mijlpaal in onze euregionale samenwerking`. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk&Welzijn) is ook blij met dit initiatief: “Naast het bieden van goede informatie kan een grensinfopunt ook bijdragen aan het transparanter en aantrekkelijker maken van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.“

Het grensinfopunt moet vooral een bijdrage leveren om de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit aanzienlijk te verhogen en te verbeteren. Persoonlijk advies met betrekking tot speciale vraagstukken omtrent belastingen, sociale zekerheid en arbeidsrecht is hierbij van groot belang. “Het maandelijkse spreekuur voor grensgangers in Venlo laat dit duidelijk zien. Deze kosteloze ondersteuning is gewoonweg nodig, omdat we in Europa samenwerken en het moeten stellen met verschillende nationale regels”, aldus Scholten.

Naast persoonlijk advies vanuit het grensinfopunt wordt ook samengewerkt met het Arbeitsagentur en het UWV inzake arbeidsbemiddeling. Door deze samenwerking wordt het mogelijk dat er periodieke bijeenkomsten in het euregio-huis worden georganiseerd, waarbij voor werkzoekenden matches gezocht kunnen worden met vacatures in de euregio rijn-maas-noord.

Het grensinfopunt wordt in het kader van het INTERREG V A-programma gesubsidieerd en mag rekenen op co-financiering van het Land Nordrhein-Westfalen, de Provincie Limburg en de bijdragen van de leden van de euregio.

Meer inlichtingen
Grensinfopunt, euregio rijn-maas-noord
T: +49 – (0) 21 61 – 69 85 – 503
www.euregio.rmn.euPosted in: roerdalen