pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 10, 2017 10:45 am Lees verder →

Grensoverschrijdende workshop natuurbrandpreventie en -bestrijding

Roerdalen – Op woensdag 15 en donderdag 16 februari as vindt een grensoverschrijdende workshop voor Nederlandse en Duitse brandweermensen en natuurbeheerders plaats. Het thema is het voorkomen en de bestrijding van brand in bos- en natuurgebieden. Woensdag vanaf 13.00 uur ontvangen burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen en burgemeester Michael Stock de projectpartners voor de officiële opening. Zij ondertekenen tevens de samenwerkingsovereenkomst.

Tijdens de tweedaagse workshop gaat het om samenwerking en kennisuitwisseling tussen brandweerkorpsen en natuurbeheerders. Een goed beheer van een natuurgebied helpt om het risico op brand te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door het planten van de juiste bosformaties of door het aanleggen van brandgangen. Het project wordt in het kader van het Interreg-programma Duitsland-Nederland uitgevoerd en mede gefinancierd door de Europese Unie, Provincie Limburg en het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen.

Grensregio
In 2010 verwoestte een enorme natuurbrand op de Strabrechtse Heide bij Eindhoven 450 hectare natuur. Net als de Strabrechtse Heide is de Duits-Nederlandse grensregio een relatief afgelegen natuurgebied. Juist in zo’n gebied is een plan met betrekking tot brandpreventie en brandbestrijding noodzakelijk. In de Duits-Nederlandse grensregio is daarom samenwerking tussen brandweerkorpsen en natuurbeheerders aan weerszijden van de grens nodig.

Programma
13.00 – 13.20 Ontvangst
13.20 – 13.30 Welkom door Michael Stock, burgemeester Wegberg
13.30 – 13.40 Grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio Rijn-Maas-Noord door Andy Dritty, directeur Euregio RMN
13.40 – 14.00 Projectpresentatie door Monique De Boer-Beerta, burgemeester Roerdalen
14.00 – 14.15 Ondertekening projectovereenkomst
14.15 – 15.00 Bezoek workshopdeelnemers in het veld

Projectpartners
De projectpartners zijn Biologische Station Krickenbecker Seen – Bosgroep Zuid Nederland – Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette – Gemeenten Beesel, Bergen, Brüggen, Geldern, Gennep, Goch, Kevelaer, Mook en Middelaar, Nettetal, Niederkrüchten, Roerdalen, Roermond, Straelen, Venlo, Wegberg, Wassenberg – NABU Naturschutzstation Haus Wildenrath – Nordrhein-Westfalen-Stiftung Naturschutz, Heimat- und Kulturpflege – Regionalforstamt Niederrhein, Landesbetrieb Wald und Holz – Staatsbosbeheer Limburg – Stichting Het Limburgs Landschap – Veiligheidsregio Limburg-NoordPosted in: algemeen, roerdalen, roermond