pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 26, 2014 6:28 pm Lees verder →

Groen in Herkenbosch door geveltuintjes

Herkenbosch – Het centrum van Herkenbosch is aantrekkenlijk maar kon best nog wat meer groen gebruiken. In de smallere straten van Herkenbosch was niet veel ruimte voor openbaar groen. Voor een geveltuin is vaak wèl ruimte.

Een geveltuin is een heel smal tuinje tegen de gevel van een huis. In plaats van in de breedte groeit deze tuin de hoogte in. Voor een geveltuin zijn planten als stokrozen of klimrozen heel geschikt. Maar u kunt ook denken aan een clematis of blauwe regen. Een geveltuin kost weinig ruimte en is eenvoudig en zonder veel kosten aan te leggen. Geveltuinen verfraaien het straatbeeld en dragen zo bij aan de leefbaarheid van het centrum.

Proef na herinrichting centrum
Tijdens de herinrichting van het centrum heeft de gemeente Roerdalen gezocht naar mogelijkheden om meer groen aan te leggen. De gemeente heeft als proef aangeboden mensen die in het gerecontrueerde gebied wonen te helpen een geveltuin aan te leggen. Een aantal bewoners was hierover heel enthousiast. De gemeente heeft vervolgens bij deze woningen een klein stukje grond tegen de gevel vrij van bestrating gehouden. De bewoners onderhouden hun geveltuintjes daarna zelf.Posted in: roerdalen