pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 31, 2016 8:55 am Lees verder →

Grote controle A2bij Maasbracht: 1200 blaastests en 10 aanhoudingen

Maasbracht – 1200 blaastesten, 10 aanhoudingen, 14 processen-verbaal voor alcohol achter het stuur en enkele kilo’s hennep. Dat zijn onder andere de resultaten van de grote verkeerscontrole die vrijdagavond- en nacht werd gehouden ter hoogte van Maasbracht langs de snelweg A2. Voor deze controle ging de gehele snelweg in beide kanten dicht, en werd elke bestuurder gecontroleerd. De controle werd georganiseerd om de verkeersveiligheid te vergroten door strafbare feiten aan te pakken, en mobiel banditisme op te sporen.

Team Verkeer van de politie Limburg had de controle georganiseerd, samen met diverse partners waaronder Douane, Belastingdienst, RDW en Rijkswaterstaat. Een unieke verkeerscontrole, ook gericht op ‘mobiel banditisme’, waarbij de gehele snelweg werd afgesloten van vrijdagavond 22.00 uur tot zaterdagochtend 05.00 uur. Alle bestuurders moesten de snelweg af en werden onderworpen aan een alcoholtest. Daarnaast kon de politie door middel van een ANPR voertuig zien of mensen bijvoorbeeld nog een belastingschuld hadden open staan, of andere strafbare feiten op hun naam. Deze personen werden dan doorverwezen naar een grote controlelocatie die was ingericht bij Rijkswaterstaat langs de A2.

1200 blaastesten
In totaal zijn 2400 voertuigen aan beide kanten van de afrit A2 bij Maasbracht door de politie gecontroleerd door een ANPR voertuig. Hieruit zijn in totaal 27 hits uitgekomen welke naar de controleplaats bij Rijkswaterstaat in Maasbracht werden gebracht. Op de controleplaats zijn in totaal 127 voertuigen gecontroleerd.

In totaal werden op beide afritten van de snelweg 1200 blaastesten afgenomen. 14 bestuurders hadden teveel gedronken, waarvan 1x een beginnende bestuurder. Bij twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. 625 ug/l was het hoogst gemeten aantal bij de blaastest op de controlelocatie.

Tien aanhoudingen
Twee verdachten zijn vrijdagavond aangehouden omdat de bestelbus waarin ze reden vol zat met enkele kilo’s henneptoppen en apparatuur die vermoedelijk bij een hennepplantage is gebruikt. De bus is in beslag genomen en de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn nog 8 verdachten aangehouden. Een man en 7 vrouwen zaten samen in een bus, en elke vrouw had ongeveer 1,5 tot 2 kilo aan henneptoppen bij zich. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de afkomst van deze hennep, en de verdachten zitten vast.

Belastingdienst
De Belastingdienst heeft onder andere op 12 auto’s beslag gelegd, en 6 auto’s zijn daadwerkelijk afgevoerd. In totaal is er op ruim 125.000 euro beslag gelegd, 16.000 euro is ter plekke door bestuurders betaald.

Overige resultaten
Tijdens de grote verkeerscontrole zijn diverse processen-verbaal uitgeschreven waaronder:
– 1x proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs
– 1x proces-verbaal voor overschrijding geluidsmeting
– 2x proces-verbaal voor kale banden
– 1x proces-verbaal voor onjuist voeren handelaarkentekenplaat
– 1x proces-verbaal voor verlopen APK
– 1x proces-verbaal voor rijden over de vluchtstrook
– 1x proces-verbaal voor donkere ramen
– 1x proces-verbaal voor onjuiste werking remmen
– 1x proces-verbaal voor het vervoeren van grote hoeveelheid hennep
– 1x proces-verbaal voor ploertendoder in auto
– Diverse boetes die personen nog open hadden staan zijn door de politie geïnd.Posted in: algemeen, politie