pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 16, 2014 11:54 am Lees verder →

Grote controle politie Limburg: van autogordel-bekeuringen tot fiscus-schuld van 32000 euro

Limburg – In de strijd tegen mobiel banditisme heeft de politie afgelopen nacht op diverse plaatsen in Limburg actief gecontroleerd. De politie hield enkele personen aan, schreef tientallen bekeuringen uit en nam meerdere auto’s in beslag. De controle liep vanaf vrijdagavond en duurde tot diep in de nacht.

Bij de Maasbrug aan N280 in Roermond, de omgeving van de grensovergang van de Napoleonsbaan (N273) nabij Ittervoort en vlakbij de grensovergang met de A67 in Venlo werden diverse auto’s gecontroleerd. Ruim 100 medewerkers van de politie, de Belastingdienst, Douane, het Openbaar Ministerie en de Landelijke Eenheid waren betrokken bij de controles in de regio Noord- & Midden-Limburg. Daarnaast voerden agenten mobiele controles uit bij een aantal secundaire wegen.

Bij de controles werden tientallen bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten, zoals het niet dragen van een autogordel, bellen onder het rijden en rijden zonder rijbewijs. Door de Belastingdienst zijn diverse openstaande boetes geïnd en bij de actie aan de autosnelweg A67 werd een viertal auto’s in beslag genomen, in verband met openstaande vorderingen. Met behulp van de ANPR werden in totaal enkele honderden automobilisten gecontroleerd.
Een persoon is bij het controlepunt in Roermond aangehouden omdat bij navraag bleek dat deze nog vijftien dagen celstraf had openstaan. Een andere persoon is door agenten overgebracht naar het politiebureau vanwege een openstaand verzoek voor DNA-afname. Ook werden onder andere pepperspray, een mes en een ploertendoder aangetroffen bij de doorzoeking van gecontroleerde voertuigen.
De man en vrouw die de ploertendoder in de auto hadden, toen zij gecontroleerd werden aan de A67 in Venlo, zijn aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Op de Napoleonsbaan in Ittervoort werd op verzoek van de Belastingdienst een auto in beslag genomen, omdat de eigenaar nog € 32.000,- had openstaan bij de instantie.
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto’s.
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op het gebied van verkeerscontroles is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.Posted in: politie, roermond