pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 26, 2011 7:23 am Lees verder →

Grote finale Dao Zit Meziek In (TV Limburg) op 30 oktober, nu in Heerlen

Roermond – Ruim 115 muziektalenten schreven zich in voor de talentenjacht Dao Zit Meziek In en nu zijn de 12 finalisten bekend. Zij strijden op zondag 30 oktober in een bomvol Corneliushuis in Heerlen om de hoogste eer.

In april vond de eerste voorronde plaats. Toen moesten de deelnemers a capella een fragment van een bekend Limburgs liedje zingen. De ronden daarna werd er steeds een nieuw element toegevoegd: eerst traden de kandidaten op met een muziekband, later voor een klein publiek en tenslotte met een live-orkest ten overstaan van een volle TV Limburg-studio. Uiteindelijk zijn de volgende kandidaten doorgedrongen tot de finale:

· Tamara Koonings uit Ysselsteyn

· Eric Cruts uit Maastricht

· Patrick Gerets uit Swalmen

· Wilma Salvino uit Asenray

· Lotte Tissen uit Siebengewald

· Roy van den Broek uit Blerick

· Harmke van den Broek uit Maastricht

· Ger en Patriez van Deijck uit Maastricht

· Dennis Hendrikx uit Weert

· Rene en Ludgard Scheres (‘De Breurkes’) uit Helden

· Andy Croonenberg uit Valkenburg

· Marleen Rutten uit Hunsel

De afgelopen maanden zijn de finalisten op alle mogelijke manieren ondersteund door professionals.

Zo gingen Limburgs beste tekstschrijvers aan de slag om speciaal voor elke kandidaat een nieuwe nummer te schrijven. Onder begeleiding van Marlstone Music werden de nummers ingestudeerd en opgenomen, speciale zangcoaches gaven de finalisten bijles, haarstylisten namen de kandidaten letterlijk en figuurlijk onder handen en bekende Limburgse artiesten gaven tips en trucs in speciale workshops. En dus zijn de 12 overgebleven kandidaten optimaal voorbereid voor de grote finale op 30 oktober.

In deze finale zingen de kandidaten eerst een bekend Limburgs nummer, begeleid door een 13 -koppige live band en koor. Net zoals in de halve finale vormt het orkest ‘The Spy’ de basis van dit orkest. Daarna wordt de nieuwe single ten gehore gebracht. Tussendoor volgen miniconcerten van bekende Limburgse artiesten: Beppie Kraft, Kartoesj, Big Benny en Ziesjoem.

De jury bestaat, ook in de finale, uit Rob Knubben (Marlstone Events & Entertainment), Diana Olierook (zangeres en zangcoach), Lei Meisen (muziekkenner en voormalig radiomaker en presentator) en Ivo van der Bijl (zanger). De finale wordt rechtstreeks uitgezonden door TV Limburg en dat maakt het mogelijk dat het publiek kan meestemmen door middel van een sms-lijn. De presentatie van de finale is in handen van Big Benny en Astrid Pinckaers. Het prijzenpakket van de winnaar vertegenwoordigt een waarde van zo’n 40.000 euro en houdt onder meer in dat hij of zij een eigen cd mag opnemen, op de grootste Limburgse (carnavals)podia mag optreden en daarnaast verzekerd is van optredens en media-aandacht.

Overigens heeft de organisatie afgelopen weekend noodgedwongen moeten besluiten om de finalelocatie te wijzigen. De finale zou oorspronkelijk plaatsvinden in De Heuf in Panningen, waarmee de talentenjacht zou worden ingebed in het bestaande Oktoberfeest. Met de plaatselijke organisatie was afgesproken dat de kosten van onder andere het podium en de technische faciliteiten door alle partijen zouden worden gedeeld. Echter heeft de organisatie van het Oktoberfeest enkele dagen geleden besloten om de activiteiten op vrijdag en zaterdag af te gelasten, waardoor alle kosten voor de finale op zondag voor rekening van de talentenjacht zouden komen. Aangezien deze financiële tegenvaller fors zou zijn, is besloten uit te wijken naar het Corneliushuis in Heerlen.

De finale begint om 16.00 uur. Kaarten voor deze dag kosten 10 euro en zijn te koop via de site www.daozitmeziekin.nl. Aan de dagkassa kosten de kaarten 12,50 euro.Posted in: roermond