pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 13, 2019 7:51 am Lees verder →

Half februari 2019: er xijn al fluitende vogels te horen…al is het een enkeling

Roerdalen – Ook al genoten vanmorgen even over half 7 van de fluitende vogel(s) in het nog half duister? Waarom nu al in de winter zo vroeg vogels in actie, zo vraagt Roerdaljournaal.nl zich af en hier volgen verschillende verklaringen van deskundigen.
Op mooie, rustige ochtenden kun je ze alweer horen. De een maakt simpele twiet-geluidjes, terwijl de ander hele muziekstukken voordraagt.

Meestal hoor je de vogels ’s ochtends voor het eerst wanneer je buiten de krant gaat halen, een stukje loopt de hond, of gewoon een raam open zet. Grote kans dat ze al aan het fluiten zijn wanneer jij in beweging komt. Want geloof het of niet, veel vogels beginnen al ver voordat het licht is hun liedjes te zingen. Op dit moment is dat misschien “slechts” om half zeven of zeven
uur, maar straks aan het begin van de zomer kunnen de vogels al wel om drie uur ’s nachts beginnen met hun ochtendgezang.

Waarom ze dat doen? Dat weten we eigenlijk nog niet zo goed. Er doen verschillende theorieën de ronde, waarbij voor elke wel wat te zeggen valt. Zo zijn er de onderzoekers die zeggen dat het puur een kwestie is van doorgedraaide evolutie. De eerste vogel die begon met zingen had even het toneel voor zichzelf, en trok zo de meeste vrouwtjes aan. Omdat anderen dat ook wilden, gingen die nog weer eerder zingen en zo gaat het door totdat je dan inderdaad als vogel om drie uur ’s nachts al aan het fluiten bent.

Een andere theorie is dat het een manier is om de vrouwtjes te imponeren. Fluiten kost namelijk veel energie, zeker in vergelijking met slapen. De mannetjes die zo vroeg beginnen te fluiten willen daarmee dus laten zien dat zij al die energie kunnen missen. ‘Kijk mij’, zeggen ze ‘ik ben zo sterk, dat ik zelfs al deze tijd kan fluiten en nog steeds kan overleven!’ En welk vrouwtje valt er nou niet voor het sterkste mannetje?

En dan zijn er nog de wetenschappers die denken dat het een manier is van vogels om elkaar te laten weten dat ze nog leven. De nacht is namelijk de tijd dat de meeste vogels overlijden. Om hun familie gerust te stellen kunnen vogels dus elke ochtend even roepen dat ze nog leven. En waarom dat per se zo vroeg moet? Daar hebben ze eigenlijk nog geen antwoord op.

Welke reden de vogels nou ook hebben om zo vroeg te beginnen met fluiten, het is voor ons een heerlijk geluid om mee wakker te worden. ’s Ochtends vroeg de frisse lucht opsnuiven en luisteren naar alle verschillende vogelgeluiden, dan begint voor mij de dag al goed.Posted in: algemeen, roerdalen