By december 31, 2012 12:54 pm Lees verder →

Heeft vermissing Andey de Heus (Echt) te maken met vermissingszaak Hugo Charles Echt?

Echt – De vermiste marktkoopman Andy de Heus (30) uit Echt, die sinds 18 december vermist wordt, is vorige maand nog aangehouden door de politie. Dit nadat de politie zijn huis binnenviel en daar ruim honderd kilo illegaal vuurwerk, samoeraizwaarden, stroomstootwapens, patronen en een kleine hoeveelheid harddrug aantrof. Dat meldt Dagblad de Limburger.

De Heus werd toen samen met zijn echtgenote opgepakt en hun twee kinderen werden bij familie ondergebracht. De politie deed de inval naar aanleiding van een anonieme tip over stroomstootwapens. De politie heeft naar aanleiding hiervan ook een zorgmelding geplaatst bij bureau Jeugdzorg. Een politiewoordvoerdster wil aan de Limburgse krant niet kwijt of deze zaak iets heeft te maken met zijn vermissing. Zijn zus heeft eerder benadrukt dat, voor zover de familie wist, Andy zich niet ophield met ‘verkeerd volk’. Ook is niet bekend of de zaak Andy de Heus iets te maken heeft met de vermissing van Hugo Charles, ook uit Echt

Op dit moment is er geen concrete informatie over de mogelijke verblijfplaats van Hugo Charles, die al rond 9 maanden vermist is.

De politie houdt rekening met scenario’s waarbij de vermiste Echtenaar nog in leven is, maar ook met de mogelijkheid dat hij niet meer leeft.

Zoals in het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ op 8 mei werd gemeld, houdt de politie er ook rekening mee dat de mogelijke contacten van Hugo Charles in de criminele wereld meer weten over de verdwijning van de autohandelaar. Hoewel de politie nadrukkelijk in deze richting heeft gerechercheerd, is informatie vanuit deze hoek uitgebleven.

Onmiddellijk nadat de verdwijning van de autohandelaar werd gemeld werd op 2 april het onderzoek opgestart en is via een landelijk opsporingsbericht de aandacht van het publiek voor de vermissing gevraagd. De auto van Hugo Charles, een Audi A6, werd al snel gevonden op een parkeerplaats langs de A12 bij AC-restaurant De Meern. Ook stelde de politie een speciale tiplijn open. Het rechercheteam heeft alle tips zorgvuldig nagetrokken, maar dat heeft niet geleid tot concrete aanknopingspunten die tot het oplossen van deze zaak hebben geleid. Ook landelijke aandacht in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ op 8 mei leverde niet de gouden tip op. Tijdens die uitzending werd ook bekendgemaakt dat de hoofdofficier van justitie een beloning van 10.000 euro uitlooft voor tip(s), die tot het oplossen van deze zaak leiden.Posted in: politie