pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 1, 2015 10:05 am Lees verder →

“Helpers” bij hennepkwekerijen in Brabant opgepakt; ook Nederweertenaar

Roerdalen/ Driebergen – De politie heeft woensdag 18 november vijf verdachten aangehouden die hennepkwekerijen mogelijk maakten door de locaties te verhuren of onder te verhuren of zorg te dragen voor een dekmantel. Begin oktober zijn vijf zeer professioneel ingerichte hennepkwekerijen en een hennepstekkenkwekerij aangetroffen. Toen zijn drie personen aangehouden die bij de kwekerijen aanwezig waren. Twee verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

In oktober werden vijf kwekerijen aangetroffen in Eindhoven, Valkenswaard, Nuenen, Helmond en Waalre. De kwekerijen bevonden zich deels achter ‘geheime wanden’ en enkele hadden een geheime doorgang. De kwekerijen waren nagenoeg zelfvoorzienend door het gebruik van computers; de toevoer van licht, water, voedingsstoffen, koolstofdioxide, klimaatregulering en brandwerende apparatuur werden erdoor geregeld. Daarnaast hingen klimaatkasten (watergekoelde airco’s die koelen, verwarmen, circuleren en filtreren) om de luchtkwaliteit te regelen. Daarnaast zijn hotbox kacheltjes gebruikt, die op gas werken en voor extra CO2 zorgen. Door deze techniek hoeven de henneptelers alleen nog af en toe even langs te komen voor controle.

Bouwers en verhuurders
Bij sommige kwekerijen bleek onder andere een kastenwand verrijdbaar te zijn, kon een wand in een bedrijf tien meter worden verplaatst door magneten (was te zien op bouwtekening). Met als doel dat de kwekerij van buitenaf niet zichtbaar was. De opzet en de afscherming was bij verschillende locaties zeer professioneel opgezet en door ‘vakmensen’ in elkaar gezet. De politie heeft in deze zaken, waarbij in totaal vierduizend hennepplanten zijn aangetroffen, niet alleen de henneptelers aangepakt maar ook de mensen die dit mogelijk maakten.

Aanhoudingen
De verdachten zijn een 58-jarige vrouw uit Eindhoven, een 27-jarige man uit Gouda, een 55-jarige man uit Vleuten, een 51-jarige man uit Nieuwegein en een 68-jarige man uit Nederweert. Deze betrokkenheid van deze zogenoemde ‘facilitators’ varieerde van het verhuren of onderverhuren van ruimtes, tot het verzorgen van compleet ingerichte woonwinkels als dekmantel. De politie maakt in het kader van de aanpak van ondermijning ook steeds meer jacht op de mensen die criminaliteit makkelijker maken of helpen verhullen. De dossiers van deze verdachten worden voor verdere afhandeling naar het Openbaar Ministerie verzonden. Bij het verhuren van ruimtes onder dubieuze omstandigheden of tegen ongebruikelijke geldbedragen en/of voorwaarden, stelt de verhuurder zich bloot aan de aanmerkelijke kans dat de ruimtes worden gebruikt voor criminele activiteiten. In dat soort gevallen is men strafbaar en kan men dus ook worden aangehouden, zoals vandaag is gebeurd.Posted in: politie, roerdalen