pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 23, 2016 8:03 am Lees verder →

Hennep-actie Venlo-Duitsland: 100.000 euro

Venlo – Onder andere meer dan 100.000 euro aan contant geld, meerdere kilogrammen verdovende middelen zijn aangetroffen bij een gezamenlijke actie van de Belastingdienst, OM Limburg en de politie. Met ondersteuning van Advanced Search Team (AST) van Defensie, speurhonden en hun begeleiders van de Landelijke Eenheid werd er onderzoek verricht.

Gezamenlijke actiedag
Bij de gezamenlijke actie werden op diverse locaties gegevensdragers en andere relevante zaken voor het onderzoek in beslag genomen. Deze worden op het politiebureau nader geanalyseerd en onderzocht. Tijdens de actie vandaag is er daarnaast ook beslag gelegd op diverse auto’s, een camper, enkele motoren. Bij een pand werden grondstoffen voor een hennepkwekerij aangetroffen en zijn ook meerdere jacuzzi’s in verband met crimineel vermogen. Belangrijk onderdeel van het onderzoek is het ontnemen van crimineel vermogen van de verdachten.

Onderzoek Venlo

Op diverse locaties in de gemeente Venlo zijn medewerkers van de Belastingdienst nu nog bezig met onderzoek en beslaglegging op goederen. Naar verwachting gaat dit nog enige tijd duren.

Samenwerking Duitsland
Net over de grens bij Venlo werd er in samenwerking met de Duitse politie (Viersen) en het Openbaar Ministerie Krefeld ook panden doorzocht. Ook hier werd bewijsmateriaal voor het onderzoek veiliggesteld. Bij een bedrijf in de Duitse plaats Tönisvorst werd actieve hennepplantage aangetroffen en ontmanteld. Zie ook het persbericht van de Duitse politie hiervoor.

Rechercheonderzoek
De gezamenlijke actiedag komt voort uit een langlopend onderzoek waarbij een bedrijf in Venlo mogelijk zou dienen als dekmantel voor de handel in verdovende middelen. Meer dan 100 medewerkers van het OM Limburg, de Belastingdienst en de politie zijn betrokken bij de actiedag, waarvan het zwaartepunt in de gemeente Venlo ligt. Drie Venlonaren van 31, 28 en 38 jaar zijn dinsdagochtend aangehouden bij de grootscheepse actie in een langlopend onderzoek naar witwassen, de handel in verdovende middelen en belastingfraude. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen (Opiumwet), het witwassen van gelden verkrijgen uit deze criminele activiteiten en belastingfraude.OoPosted in: algemeen, politie