pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 28, 2015 7:59 am Lees verder →

Herdenking met 99-jarige luchtmacht-veteraan

Roerdalen – Traditiegetrouw wordt jaarlijks op 1 juli, de oprichtingsdag van de Koninklijke Luchtmacht, het overleden luchtmachtpersoneel herdacht bij het ´Monument der Gevallenen´ op voormalig vliegbasis Soesterberg. Bij het monument wordt een krans gelegd door de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Alexander Schnitger.

Naast een militaire delegatie zijn bij de herdenkingsceremonie onder meer nabestaanden, de burgemeesters van Soest en Zeist en de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht aanwezig. De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt de muziek tijdens de plechtigheid. Na de ceremonie vliegen vier F-16 jachtvliegtuigen in een zogenoemde Missing Man formatie over. De herdenking wordt afgesloten met een defilé langs en kranslegging bij het monument.

De oudste luchtmachtveteraan, de 99-jarige majoor-vlieger b.d. Jan Linzel, woont de plechtigheid bij. Toenmalige reserve sergeant-vlieger Jan Linzel was in de meidagen van 1940 jachtvlieger op de Fokker D.XXI (D-21) en gestationeerd op het Vliegpark Ypenburg. In de vroege ochtend van 10 mei viel de Luftwaffe met een enorme overmacht de Nederlandse vliegvelden aan. Linzel raakte bij diverse luchtgevechten gewond en besloot naar Engeland te gaan om van daaruit de strijd tegen de Duitsers voort te zetten. Na vele omzwervingen kwam hij uiteindelijk als Engelandvaarder in juni 1943 in het Verenigd Koninkrijk aan.
Vanaf september 1944 vloog Jan Linzel als jachtvlieger bij de Royal Air Force met de Spitfire en de Hawker Tempest. In het laatste oorlogsjaar voltooide hij bijna honderd operationele vluchten. Onderscheiden met het Kruis van Verdienste en het Vliegerkruis diende hij na de bevrijding tot zijn pensionering bij de Koninklijke Luchtmacht.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingenPosted in: roerdalen