By mei 10, 2014 5:09 pm Lees verder →

Herkenbosch: Bedrijventerrein Stationsweg gekwalificeerd als veilig; ook andere in M-Limburg

Herkenbosch – – Bedrijventerrein Stationsweg, onderdeel van het bedrijventerrein Roerstreek, is opnieuw gekwalificeerd als veilig bedrijventerrein. Het bedrijventerrein ontving deze kwalificatie na een audit op maandag 10 februari 2014 voor de hercertificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Ook de bedrijventerreinen Roerstreek, Willem-Alexander, Merum, Stadsrand-Noord en Swalmen in de gemeente Roermond en Windmolenbos Haelen in de gemeente Leudal werden gekwalificeerd als veilig.

In 2009 hebben ondernemers samen met Stichting Parkmanagement Regio Roermond (SPRR), Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), gemeenten, politie en brandweer het initiatief genomen om op de bedrijventerreinen aan de slag te gaan met criminaliteitspreventie, brandpreventie en de beeldkwaliteit. De betrokken partijen wilden hiermee de veiligheid verbeteren. De genoemde bedrijventerreinen hebben toen het KVO-keurmerk voor bedrijventerreinen behaald. Een mooi resultaat gebaseerd op succesvol samenwerken. Het keurmerk is steeds twee jaar geldig waarna een nieuwe audit plaatsvindt.

Voordeel voor ondernemers
Het keurmerk veilig bedrijventerrein is gunstig voor alle ondernemers op de bedrijventerreinen. In de eerste plaats wordt er actief en preventief samengewerkt aan de verbetering van de veiligheid op de bedrijventerreinen. Bovendien kunnen de bedrijven met het certificaat vaak korting bedingen op relevante verzekeringspremies. Dat kan veel voordeel opleveren voor de ondernemers.Posted in: politie, roerdalen, roermond