By mei 6, 2011 9:11 am Lees verder →

Hondencontroleurs weer op pad in Roermond

Roermond – Wie een hond heeft, moet hiervoor hondenbelasting betalen. In de maand mei gaat in Roermond de jaarlijkse hondencontrole weer van start. Er wordt dan intensief huis-aan-huis gecontroleerd op de aanwezigheid van honden.
In Roermond wordt vanaf 9 mei 2011 gedurende de zomermaanden gecontroleerd. De controleurs werken voor een door de gemeente ingehuurd bedrijf. Zij zijn in het bezit van een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs. Zij kunnen zich altijd bekendmaken door het tonen van het legitimatiebewijs met pasfoto. Bij de controle worden aan de deur enkele vragen gesteld over het al dan niet hebben van een hond.

Boete
Als u een hond houdt is het raadzaam en bovendien verplicht om hiervan op tijd aangifte te doen.
Als u bij de controle nog geen aangifte heeft gedaan, dan riskeert u een forse geldboete. Deze boete kan aanzienlijk hoger zijn dan het te betalen bedrag aan hondenbelasting.

Aangeven van een hond
U kunt uw hond (alsnog) aanmelden. Wacht daarmee niet te lang. Het is beter dat u de hond heeft aangegeven voordat de controleur komt.
Dit aanmelden kunt u doen met een bij de gemeente verkrijgbaar aanmeldingsformulier of via de digitale belastingbalie. Doe dit tijdig om een mogelijke boete te voorkomen.

Meer informatie:
Voor verdere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de medewerkers van het cluster belastingen, tel. 0475-359 118. Meer informatie vindt u ook in de Producten en diensten catalogus.Posted in: roermond