pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 12, 2013 12:09 pm Lees verder →

Horns project derde bij KinjerKultuurPies Limburg

Roerdalen – De winnaars van de KinjerKultuurPries 2012 zijn de jonge mantelzorgers van 7-12 jaar die mee hebben gedaan aan een ‘Funspot’ en graffiti-project georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis Zuiderlijk Zuid-Limburg. Derde werd een project uit Horn (lees verder)

Gedeputeerde Noël Lebens maakte dat woensdagmiddag 6 maart 2013 in de studio van TV Limburg in Roermond bekend. De eerste prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 500,-.

Er waren dit jaar 14 inzendingen. Volgens gedeputeerde Noël Lebens allemaal fantastische projecten. De presentaties van de projecten en de uitreiking van de prijzen is te zien op 16, 17 en 20 Maart in de uitzending van KinjerKraom op TV-Limburg.

1e prijs – Mantelzorg in Maastricht
Gedeputeerde Noël Lebens: ”De jury heeft jullie project uit 14 inzendingen als winnaar verkozen. Daarbij is gelet op: de culturele, kunstzinnige, culturele en sociaal maatschappelijke context van het project. Ik wil jullie complimenteren voor jullie werk en maatschappelijke betrokkenheid. Met ontroering en diep respect voor de persoonlijke verhalen van jonge mantelzorgers en de inzet, begeleiding en kunstzinnige betrokkenheid van het Steunpunt, heb ik jullie project bekeken. Jullie mogen je met recht winnaar van de KinjerKultuurpries 2012 noemen. Van harte gefeliciteerd!”.
Voor de jonge mantelzorgers van 7-12 jaar organiseerde het Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis Zuidelijk Zuid-Limburg, in Kumulus te Maastricht, een ‘Funspot’ met een graffiti workshop. Ze werkten hiervoor samen met Kaleidoscoop, centrum voor cultuureducatie. De kinderen vertellen in de ‘Funspot’ over hun taak als zeer jonge mantelzorgers. Hierin is ook de voorlichtingsfilm “Trots op Anne” verwerkt. In die film zie je geen beroepsacteurs, maar 3 echte tiener mantelzorgers die een glansrol speelden. “Trots op Anne” werd 4e in de landelijke ONE Film contest van GoedTV en gaat over loyaliteit.

2e prijs – 50 Jaar KVW in Maasbree
De tweede prijs van € 400,- is gewonnen door ‘50 Jaar kindervakantiewerk in Maasbree’. Dit jaar waren een week lang, elke dag 500 kinderen aanwezig bij het Kindervakantiewerk in Maasbree. Ze kregen een gevarieerd programma aangeboden. Alle kinderen, van basisschoolgroep 2 t/m basisschoolgroep 8, mochten meedoen. Behalve de 500 kinderen (Maasbree telt 550 basisschoolleerlingen), zijn 350 vrijwilligers en meer dan 3000 inwoners betrokken geweest het kindervakantiewerk.

3e prijs – Scholenproject ‘Kasteel Horn en zijn bewoners’
De derde prijs van € 300,- is gewonnen door scholenproject ‘Kasteel Horn en zijn bewoners’.
Heemkundevereniging Horn heeft vorig jaar een prachtig boek uitgegeven over de bewoners van Kasteel Horn door de eeuwen heen. Speciaal voor kinderen is ook een aangepast boekje van deze geschiedenis gratis uitgegeven en voor alle kinderen van de gemeente Leudal is hieraan een scholenproject gekoppeld. Na de presentatie van het boek en de tentoonstelling, is de tentoonstelling verhuisd naar “Bezoekerscentrum Leudal”, waar nog 25 groepen van scholen uit de gemeente Leudal aan het project hebben meegedaan.Posted in: roerdalen, roermond