pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 19, 2015 3:57 pm Lees verder →

Huidige coalitie en gedogers verliezen meerderheid Eerste Kamer

Roerdalen Op basis van de uitslag Statenverkiezingen 2015 van 18 maart jl verliestc de coalitie met de vaste begrotingspartners D66, ChristenUnie en SGP (oftewel, de C3) de steun in de Eerste Kamer, aangezien geen meerderheid van 38 zetels kan worden gehaald.

D66-leider Pechtold wil graag verder op de ingeslagen weg waarbij oppositiepartij D66 op onderdelen samenwerkt met de regeringspartijen VVD en PvdA. ”D66 is zeer bereid te praten. We hebben meer zetels en meer zetels is meer invloed”, herhaalde Pechtold.

Na de verkiezingen woensdag zijn er volgens Pechtold ”in elk geval vier nodig voor een meerderheid”. Hij vindt dat premier Mark Rutte snel moet laten weten wat hij wil. ”Het is aan Rutte. Hij zal nu echt moeten aangeven wat hij wil.”

Gevolgen

Het mislopen van de steun in de Eerste Kamer zou grote gevolgen kunnen hebben voor het voortbestaan van het kabinet-Rutte 2, omdat ambitieuze plannen als een herziening van het belastingstelsel dan veel moeilijker te realiseren zijn.

Er zal extra steun gezocht moeten worden bij partijen als GroenLinks, CDA en SP. Premier Mark Rutte (VVD) zei op zoek te willen gaan naar alle “constructieve krachten” in de Tweede Kamer. Ook Diederik Samsom (PvdA) wil door met het kabinet. “We namen verantwoordelijkheid voor vier jaar. Dat blijven we nemen”, aldus Samsom.Posted in: roerdalen