By januari 21, 2013 7:29 am Lees verder →

Huis stond leeg in Roermond: Koperdieven op heterdaad aangehouden

Roermond – Vrijdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht koper te hebben willen stelen. Dit wilden ze weghalen uit een leegstaand pand aan het Karel Doormanplein in Roermond.

De politie werd door een getuige gewaarschuwd. Eenmaal bij het pand zagen de agenten een man (38) uit Roermond op het dak staan. Na herhaaldelijk roepen kwam hij er vanaf en kon hij worden aangehouden.In zijn jas had hij een tang zitten. Bij het zoeken naar de tweede verdachte kon de politie gebruik maken van sporen in de sneeuw. Zo werd de tweede verdachte (39), afkomstig uit Roermond, gevonden in een schuurtje dat bij de leegstaande woning hoorde. In de woning werden tassen gevonden, gereedschap en lagen er koperen leidingen klaar om meegenomen te worden. Op verschillende plaatsen in de woning waren de leidingen vernield.
De verdachte uit Roermond werd zaterdag met een dagvaarding in vrijheid gesteld. De man uit Herten wordt dinsdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris omdat hij een zogeheten veelpleger is.Posted in: politie, roermond