porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 10, 2015 4:36 pm Lees verder →

Hulstenaar opgepakt: wat is witwassen nou eigenlijk?

Hulst – Dinsdagmorgen heeft de politie een 29-jarige inwoner van Hulst (Zeeland) aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Wat is dat precies?

Geen vuurwapen
De Regionale Ondersteuningsgroep stapte vanmorgen vroeg zijn woning in de wijk Dullaert binnen. De agenten brachten een bezoek aan het adres, omdat zij over informatie beschikten waaruit bleek dat er mogelijk een vuurwapen in de woning aanwezig zou zijn. Bij de doorzoeking werd geen wapen aangetroffen. Wel werd een grote som geld gevonden. De hoogte van het bedrag kan nog niet worden bekendgemaakt. Het geld is in beslag genomen. Naar de herkomst wordt een onderzoek ingesteld.

Wat is witwassen?
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude. Al deze vormen van criminaliteit tasten de integriteit van het maatschappelijk en economisch verkeer aan. Daarom is de strafrechtelijke aanpak van ondermijning een belangrijk speerpunt van het OM.Posted in: politie