pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 15, 2020 9:03 am Lees verder →

HVR-expo over Verzet en Bevrijding Roerstreek moet extra kans krijgen

Vanwege “corona” zijn er vooralsnog tot 1 juni as geen activiteiten in en vanuit het museum van Heemkundevereniging Roerstrgeek te St Odilienberg. Ook de daar lopende extra expositie over ‘Verzet en Bevrijding van de Roerstreek is thans niet meer te bezoeken. Jammer. Naar we hopen zal daarna de tentoonstelling alsnog met een royale termijn verlengd worden. Te lezen viel bij HVR dat er al 800 bezoekers zijn geweest en 550 leerlingen 4 basisschool-hoogste-klassen uit Melick, St. Odilienberg , Vlodrop en Herkenbosch. Waar blijven trouwens de overige Roerdalense schoolklassen?

26 verhalen

Bij gelegenheid van de expositie is er – zoals hier eerder bericht – een dvd (50 minuten met 26 Roerdalense verhalen ) en een boekwerk (110 pagina’s over Roerdalen) verschenen over het verzet in de Roerstreek met als veelzeggende titel: ‘Toen het niet anders meer kon” met als ondertitel: ‘Herninneringen van Roerstreekbewoners aan de Tweede Wereldoorlog’. Het zijn beide én mooie aanvullingen én heldere verduidelijkingen bij de tentooonstelling.

Warm hart

Velen die de HVR een warm hart toedragen, hebben meegewerkt aan de productie van deze tentoonstelling/dvd/boekwerk onder leiding van de stuurgroep, bestaande uit de (oud-) Posterholtenaren Paul Cuijpers en Wim Veelen en Alex Peeters. Laatstgenoemde is de grote animator van deze tentoonstelling ed geweest. Zie het ook als een mooi afscheidscadeautje van Alex Peeters richting HVR, want bij de komende jaarvergadering van de vereniging stelt hijzich niet meer verkiesbaar als bestuurslid/vice-voorzitter. Schouderklopjes voor deze expo heeft hij al verschillende keren geoogst.
Wie een beetje geïnteresseerd is in de streekhistorie van de Roerstreek mag deze tentoonstelling enz. niet aan zich voorbij laat gaan. Wie het toch doet, begaat – laten we het eufemistisch uitdrukken – een misser.

(.JB.)

———-

Foto:

Omslag van het boekwerk: inkijk in een ondrgronds onderduikadresPosted in: algemeen, roerdalen