pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 8, 2016 8:52 am Lees verder →

In 2017 versneld VWO in 24 scholen, Valuas Venlo de enige Limburgse school

Roerdalen/Venlo – Vanaf volgend schooljaar gaan 24 middelbare scholen versneld vwo aanbieden aan toptalenten. Deze leerlingen mogen het vwo in vijf jaar doorlopen in plaats van de reguliere zes jaar. Hierdoor worden talentvolle leerlingen extra uitgedaagd en krijgen ze de ruimte om zich te verdiepen. In Limburg is het Valuas College in Venlo de enige school in het rijtje van 24.

Staatssecretaris Sander Dekker: ‘Sinds twee jaar staat onderwijs aan toptalenten nadrukkelijk op de agenda van scholen. Steeds meer scholen maken werk van uitdagend onderwijs – ook voor leerlingen die méér aankunnen. Vroeger gebeurde het te vaak dat leerlingen hun opleiding voltooiden zonder ooit echt uitgedaagd te zijn geweest. Ik ben blij dat die tijd voorbij is. Versneld vwo is een prachtige vorm voor leerlingen die goed en makkelijk kunnen leren.’

Voorlopers
Momenteel volgen leerlingen op twee middelbare scholen al versneld vwo. Het Pallas Athene College in Ede en het Ludger College in Doetinchem hadden vorig jaar als enige scholen toestemming om hiermee te starten. De eerste ervaringen zijn positief. De scholen werken aan een passend curriculum voor getalenteerde leerlingen, met aandacht voor versnelling, verbreding en verdieping met een bijpassend didactisch concept.

Voorwaarden
Scholen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden om versneld vwo aan te bieden. Zo mag een school niet zwak of zeer zwak zijn, moet het versneld vwo worden ingericht naast het reguliere vwo en moeten leerlingen gemakkelijk kunnen terugstromen in het reguliere programma als zij het niet redden in het versnelde programma. Bovendien moet de Medezeggenschapsraad van de school instemmen met versneld vwo en werkt de school mee aan een evaluatieonderzoek. Na 5 jaar wordt besloten of versneld vwo regulier in de wet wordt verankerd.

Scholen kunnen ieder jaar in oktober een aanvraag indienen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en mogen het volgende schooljaar starten als de aanvraag wordt goedgekeurd.

Versneld vwo is een van de maatregelen uit het Plan van Aanpak Toptalenten 2014-2018. In dat plan staan 20 maatregelen die basisscholen en middelbare scholen helpen om toptalenten meer aandacht te geven.

Deelnemende scholen versneld vwo
CSG de Goudse Waarden in Gouda
Stedelijk Gymnasium Piter Jelles in Leeuwarden
Montessori Scholengemeenschap Amsterdam in Amsterdam
Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk
Stellingwerf College in Oosterwolde
Zwijsen College in Veghel
Mollerlyceum in Bergen op Zoom
Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur in Etten-Leur
Pontes, het Goese Lyceum in Goes
Marnix Gymnasium in Rotterdam
Stedelijk Gymnasium Leiden in Leiden
CSG Wessel Gansfort in Groningen
Christelijk Lyceum Veenendaal in Veenendaal
Valuascollege in Venlo
Erasmus College in Zoetermeer
Tabor College Werenfridus in Hoorn
Isendoorn College in Warnsveld
Zaanlands Lyceum in Zaandam
Fons Vitae Lyceum in Amsterdam
Rietveld Lyceum in Doetinchem
Het Stedelijk Zutphen in Zutphen
CSG Calvijn (Vreewijk) in Rotterdam
Cals College in Nieuwegein
Kaj Munk College in HoofddorpPosted in: roerdalen