pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 23, 2014 5:43 pm Lees verder →

In Echt veel belangstelling voor Romeinse schatvondst: Het Paardje van Pey

(plus foto gaat hierbij: kan opgehaald worden met onderstaand)

Foto 2 Presentatie goudschat Echt-39
Echt – Op zondag 19 oktober werd de goudschat van Pey oftewel “Het Paardje van Pey” eenmalig tentoongesteld in het gemeentehuis in Echt. Daarnaast werd een speciaal monument onthuld op de plek waar de vondst is gedaan. Een geslaagde, sterk historisch getinte dag.

Goudschat in gemeentehuis

In de hal van het gemeentehuis werd voor één dag de goudschat tentoongesteld. Wethouder Peter Pustjens en Nelis Bougie onthulden de vitrine met de befaamde goud- en zilverstukken. De hele middag werd de speciaal voor deze gelegenheid ingerichte expositie van Romeinse vondsten uit Echt en omgeving door vele belangstellenden bezocht. De vele kijkers kregen daarbij een deskundige toelichting van leden van de archeologische werkgroep van de heemkundekring Echter Landj en konden tevens genieten van de Romeinse re-enactmentgroepen Fectio en Cavefelem. Jammer genoeg moest de goudschat de dag na de tentoonstelling om veiligheidsredenen weer terug naar het Limburgs Museum in Venlo.

Monument onthuld

Vervolgens werd onder uitzonderlijk goede weersomstandigheden het kunstwerk onthuld dat herinnert aan de vondst van een Romeinse goudschat aan een veldweg in Pey/Slek. Burgemeester Jos Hessels onthulde samen met de vinder van de goudschat Ger Boonen het monument en haalde vervolgens als eerste de QR-code van het informatiebord (foto), waardoor het filmpje van de Thesaurus Romanus Peyensis op zijn GSM zichtbaar werd .Posted in: Geen categorie