pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 2, 2016 2:47 pm Lees verder →

In herfst en winter zoeken we veel te weinig buitenlucht op: vitamine D- tekort

Roerdalen – Werkend en studerend Nederland komt in de periode oktober tot maart amper buiten: bijna de helft brengt op een doordeweekse dag 30 tot 60 minuten buiten door. En dat is niet heel gezond.
De favoriete momenten om buiten door te brengen zijn de namiddag of begin van de avond. Ook in het weekend ziet de Nederlander weinig direct zonlicht: 56 procent van de respondenten geeft aan op een gemiddelde weekenddag maximaal één tot twee uur buiten door te brengen.

Vitamine D-tekort
Onvoldoende opname van zonlicht door de huid kan leiden tot een vitamine D-tekort: vitamine D zit maar heel beperkt in voeding, waardoor we voor vitamine D afhankelijk zijn van zonlicht. 52 procent van de respondenten geeft aan niet te weten wat de consequenties zijn van een vitamine D-tekort. Dit blijkt uit een onderzoek van vitamineDinformatie.nl onder ruim duizend respondenten.

Tijdgebrek
Hoewel werkend en studerend Nederland weinig tijd buiten door brengt in de periode oktober tot maart; zouden ze dit wel vaker willen: 94 procent van de respondenten geeft aan vaker buiten te willen zijn. Tijdgebrek houdt hen het vaakst tegen om naar buiten te gaan (37 procent), gevolgd door de kou (23 procent). Zo’n 17 procent geeft aan gewoon te vergeten om af en toe naar buiten te gaan.

Supplement
Linda van de Veen van VitamineDinformatie.nl: “Omdat we doordeweeks zo weinig buiten komen, is het raadzaam om in de middagpauze even buiten te gaan lopen. Spreek dit bijvoorbeeld met collega’s af. Let wel, het zonlicht is in Nederland gedurende de herfst- en wintermaanden niet sterk genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Extra vitamine D in de vorm van een supplement wordt dan geadviseerd.”

Persoonlijk advies over de juiste dosering
Wilt u weten of u ook extra vitamine D nodig heeft? Doe dan de online vitamine D-test, of ga naar uw apotheek voor een persoonlijk advies. Bij uw apotheek kunnen ze u ook vertellen wat voor u de juiste vitamine D-dosering is.Posted in: roerdalen